• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Aluat de Pâine – EKMEK – Pâine Turcească din Filme Turcești 
Pâine / Covrigi

Aluat de Pâine – EKMEK – Pâine Turcească din Filme Turcești 

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Aluatul de pâine este un pic mai diferit față de al nostru. În loc de apă călduță pentru a activa drojdia, ei bine, folosesc gheață în aluat; în loc să pun drojdia activată în făină, o adaug după ce am malaxat aluatul. Timpul de coacere al pâinii diferă, temperatura din cuptor diferă, iar gustul acestei pâini pufoase este perfect.

Pâine Turcească - Ekmek

Pâine Turcească – Ekmek

Recipe by vk

Această pâine turcească se mănâncă adesea și prin filmele turcești, prin serialele turcești, așa-zisele telenovele turcești. 😄 Pofta a venit așa: văzut, plăcut, făcut. Am încercat această pâine de trei ori până să găsesc tehnica potrivită pentru a o face. Indiferent că vine din filme turcești, cert este că acest aluat de pâine este perfect. Pâinea turcească Ekmek merită făcută și savurată.

Print

Ingredients

  • Pregătirea premixului (cu minim 16 ore înainte):
  • 10 g 10 drojdie proaspătă

  • 100 g 100 făină

  • 30-40 ml 30-40 apă

  • Ingrediente pentru pâine de casă:
  • 900 g 900 făină 000 (650)

  • 40 g 40 drojdie proaspătă

  • 600-650 ml 600-650 apă rece cu gheață

  • 10-12 g 10-12 sare

  • premixul prezentat mai sus (maiaua)

  • opțional se presară mălai pe deasupra, sau susan, ori mac

Directions

  • Într-un bol, dizolvă 10 grame de drojdie proaspătă în puțină apă rece și amestecă.
  • Adaugă peste drojdie 100 grame de făină albă de grâu (normală, de pâine) și amestecă până se obține un premix (un fel de maia).
  • Adaugă mai multă apă până când obții un aluat molcuț.
  • Lasă premix-ul să fermenteze la frigider timp de 16 ore.
  • După fermentare, ia premix-ul și îl pune în bolul unui mixer.
  • Adaugă peste premix 900 grame de făină albă de grâu (triplu 0) și aproximativ 300 ml de apă cu gheață, care poate ajunge până la 600 ml în funcție de necesitate. Important este ca apa să fie rece.
  • Malaxează aluatul în mixer timp de 20 de minute, dezvoltând astfel rețeaua de gluten.
  • După primele 10 minute de malaxare, adaugă 10 grame de sare și lasă să se învârtă încă 5 minute pentru a se dizolva.
  • Adaugă 42 grame de drojdie (pentru 1 kg de făină) și amestecă aluatul pentru ultimele 5 minute pentru a distribui uniform drojdia.
  • După ce aluatul este gata, îndepărtează-l de pe paleta mixerului și presară puțină făină pe blatul de lucru.
  • Împarte aluatul în două bucăți și formează-le în pâini.
  • Lasă bucățile de aluat să se odihnească 10-15 minute pe blatul de lucru, presărate cu puțină făină.
  • Modelează fiecare bucată de aluat în forma specifică pâinii ekmek, întinzând aluatul în dreptunghi, aducând colțurile spre centru și rulând aluatul pentru a forma pâinea.
  • Transferă în tavă și lasă la dospit 1 oră.
  • După o oră, perie pâinea cu puțină apă.
  • Presară mălai peste pâine după ce ai dat cu apă pentru a se lipi. (Opțional, poți adăuga semințe de susan sau de mac.)
  • Pregătește cuptorul la o temperatură de 220 de grade Celsius.
  • Coace pâinea timp de 30-35 de minute la această temperatură.
  • Înainte de a o da la cuptor, fă o tăietură curată cu o lamă ascuțită dintr-un capăt în celălalt al pâinii.
  • După coacere, lasă pâinea să se răcorească puțin.

Related Posts

Pâine multistrat, fără drojdie și aditivi – O pâine sănătoasă și gustoasă

februarie 3, 2025

Cornulețe aperitiv fragede și aromate – Deliciul perfect pentru orice ocazie

ianuarie 15, 2025

Pâine dietetică cu maia – Combinația perfectă între gust și sănătate

ianuarie 14, 2025

Pâine Pizza – Super Pufoasă, se topește-n Gură

septembrie 24, 2024
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Chiftele Marinate în sos de roșii – Rețeta preferată a familiei

Limonadă

Limonadă cu flori de soc – Pe cât de delicioasă, pe atât de specială

Cină / Prânz

Gravlax – Cum Să Transformi Somonul Într-un Deliciu Absolut

Salate

Salată de ciuperci cu maioneză

Cină / Prânz

Coaste de purcel – Combinația dintre carnea suculentă, sosul dulce-acrișor și cartofii perfecți este pur și simplu irezistibilă

Prăjituri / Dulciuri

Cremă de zahăr ars – Magia din copilărie – Rețetă autentică de cremă de zahăr ars

Când eram copii, acest desert era considerat deliciul absolut. Deși știam că se poate face…

Rețete pentru Iarnă

Gem de Mere – Cei mici adoră această rețetă – Marmeladă de Mere

Am pregătit din nou gem de mere, însă de data aceasta are un ingredient secret.…

Post

Rețetă de maioneză de post, din pufuleți – Rețetă Vegană

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.