Ardei Umpluți cu Varză
Recipe by vkArdei umpluți cu varză, extrem de gustoși, sunt printre cele mai bune murături pentru iarnă. Rețeta include varză, morcov, țelină, hrean, măr și pătrunjel, oferind ardei crocanți și delicioși, perfect conservați în saramură.
Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
5-6 5-6 litri de apă
20-25 g 20-25 sare pentru fiecare litru de apă
Directions
- Într-o oală cu 6 litri de apă, adaugă 20-25 g de sare grunjoasă (fără iod) pentru fiecare litru de apă. Pune apa la fiert și las-o să dea în clocot. Oprește focul și lasă saramura să se răcească până când o poți atinge fără să te arzi.
- Rade 1 kg de morcovi pe răzătoarea mică. Mărunțește o rădăcină de hrean (potrivită pentru două borcane de 5 litri) în blender sau manual. Rade o țelină medie și 4 mere dulci-acrișoare pe răzătoarea mare.
- Toacă aproximativ 4 kg de varză fin, eliminând cotorul. Adaugă o legătură de pătrunjel și frunze de țelină, tocate mărunt.
- Într-un lighean mare, combină varza tocată cu morcovul, hreanul, merele și țelina. Adaugă 2 linguri de sare, 1 lingură rasă de boabe de muștar, 1 linguriță rasă de piper proaspăt râșnit și 1 linguriță de coriandru boabe mărunțit. Amestecă bine pentru a înmuia varza și a combina toate ingredientele.
- Curăță ardeii de cotoare și semințe. Umple ardeii cu compoziția de varză și legume, presând bine umplutura.
- Așază ardeii umpluți în borcane curate, într-o poziție verticală. Toarnă saramura răcită în borcane, până aproape de buza borcanului.
- Strânge bine capacele borcanelor. Ardeii umpluți cu varză sunt gata pentru iarnă.