• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Aripioare picante – Aripioare picante și crocante, cu sos dulce-picant – Aripioare făcute la cuptor
Cină / Prânz

Aripioare picante – Aripioare picante și crocante, cu sos dulce-picant – Aripioare făcute la cuptor

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Prepararea acestor aripioare picante este extrem de simplă și accesibilă. Nu necesită o listă lungă de ingrediente, dar rezultatul este cu adevărat pe măsura așteptărilor.

Totul este simplu, totul este delicios – oaspeții și familia au fost de-a dreptul încântați. Într-un cuvânt, un prânz de neuitat!

Aripioare picante (la cuptor)

Aripioare picante (la cuptor)

Recipe by vk

Aripioarele picante și crocante, coapte la cuptor și servite cu un sos dulce-picant, s-au dovedit a fi deosebit de gustoase! Chiar și eu am fost surprins de cât de bine s-au menținut, de armonia perfectă cu salata alăturată – un adevărat răsfăț culinar!

Print

Ingredients

  • Ingrediente aripioare de pui la cuptor:
  • 1 kg 1 aripioare de pui

  • 50 g 50 amidon de porumb

  • 10 g 10 bicarbonat de sodiu

  • zeama de la o lămâie

  • 1 1 linguriță fulgi de ardei iute, sau după gust

  • 2 2 lingurițe boia dulce afumată

  • 1 1 linguriță rasă de piper, sau după gust

  • 10 10 căței de usturoi

  • 8-10 g 8-10 sare, sau după gust

  • Ingrediente sos dulce-picant (BBQ):
  • 200 g 200 ketchup

  • 20-30 g 20-30 miere de albine

  • 70-80 g 70-80 unt gras

  • 1 1 lingură oțet balsamic simplu sau cremă, ori sos de soia

  • 1/2 1/2 linguriță cimbru uscat

Directions

  • Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
  • Spală aripioarele de pui și usucă-le bine.
  • Într-un castron mare, combină făina, amidonul de porumb, pudra de usturoi, boiaua, sare și piper.
  • Adaugă aripioarele în amestecul de făină și asigură-te că sunt bine acoperite.
  • Așază aripioarele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-le timp de 45-50 de minute sau până când sunt crocante și gătite complet.
  • În timp ce aripioarele sunt în cuptor, pregătește sosul picant: topește untul într-o cratiță, adaugă sosul de ardei iute și mierea.
  • După ce aripioarele sunt gata, scufundă-le în sosul picant și asigură-te că sunt bine acoperite.
  • Servește aripioarele imediat.

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Am ciuperci și n-am smântână, oare iese ciulama? DE POST

Post

Fără lapte, fără ou! De astăzi numai așa voi face negresa

Prăjituri / Dulciuri

Desertul Care Cucerește Lumea – Rețeta De Tiramisu Original 

Cină / Prânz

Salată de cartofi cu pește marinat – Colorată, vitaminizată – Cu tot ce trebuie

Posibilitatea de a prepara rapid o salată delicioasă este un atu valoros, în special atunci…

Cină / Prânz

Păstăi cu Mămăliguță – Mâncare de fasole cu mujdei de usturoi – Raiul pe pământ, nu alta

Această mâncare de fasole păstăi, gătită la foc mic și îmbogățită cu usturoi, va fi…

Salate

Cea mai cremoasă Salată Coleslaw – Cremoasă, crocantă și plină de savoare, gata în 5 minute

Cină / Prânz

Nu te mai saturi de această salată cu pește și cartofi – Vedeta este MACROUL

Cină / Prânz

Pate de dovlecei – O rețetă pe cât de simplă, pe atât de surprinzător de gustoasă

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.