• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Borș de Cocoș Moldovenesc cu Tăiței de Casă – Tăițeii sunt dumnezeiești, nu alta – O nebunie
Ciorbă / Supă / Borș

Borș de Cocoș Moldovenesc cu Tăiței de Casă – Tăițeii sunt dumnezeiești, nu alta – O nebunie

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Chiar și substituind borșul acru tradițional cu lămâie sau zeamă de varză, vă garantez că va fi tot delicios, chiar dacă transformăm borșul de cocoș moldovenesc într-o ciorbă de cocoș moldovenească.

Borș de Cocoș Moldovenesc cu Tăiței de Casă

Borș de Cocoș Moldovenesc cu Tăiței de Casă

Recipe by vk

Borș de Cocoș cu Tăiței de Casă Moldovenești, cu adevărat o delicatesă de excepție. Acest borș de cocoș cu leuștean și multă verdeață este pur și simplu senzațional. E o rețetă de borș de cocoș care merită încercată, și veți constata cât de savuroasă este.

Print

Ingredients

  • un cocoș tânăr

  • 4-5 4-5 cepe medii, din care 3 cepe la borș

  • 4-5 4-5 morcovi, din care un morcov de aprox. 100-150 gr la borș

  • 1 1 țelină medie/mare, din care 100-150 gr la borș

  • 2-3 2-3 rădăcini pătrunjel, din care 100-150 gr la borș

  • 1 1 ardei gras/kapia

  • 500 ml 500 borș acru, sau dacă dorești îl poți acri cu zeamă de lămâie sau zeamă de varză

  • 450 ml 450 suc de roșii

  • 1 1 crenguță de cimbru

  • 2 2 legături pătrunjel

  • 1 1 legătură bună leuștean proaspăt

  • 10-15 ml 10-15 de ulei pentru înmuiat legumele

  • 6 6 litri apă rece

  • 10 gr 10 sare, sau după gust la supă + 1 linguriță de sare când facem borșul

  • o lingură rasă de piper boabe

  • Ingrediente tăiței de casă:
  • 150 gr 150 făină de grâu

  • 1 1 ou mare

  • 1-2 gr 1-2 sare

Directions

  • Separă pieptul de cocoș și o pulpă superioară pentru a le folosi ulterior.
  • Pune la fiert în oală gâtul de cocoș, spinarea, corabia, cele două pulpe inferioare, osul de la pieptul de cocoș și cele două aripi.
  • Adaugă în oală: o jumătate de țelină mare tăiată în jumătate, două rădăcini de pătrunjel, trei morcovi mici sau un morcov mare, și două cepe întregi.
  • Condimentează cu sare (aproximativ 10 grame) și o lingură rasă de piper boabe.
  • Toarnă 6 litri de apă rece.
  • Lasă oala pe foc moderat până începe să fiarbă, apoi redu focul spre minim și lasă la fiert aproximativ 4 ore, spumând din când în când.
  • Pregătirea tăițeilor de casă:
  • Într-un bol mai mare, pune 150 grame de făină, un sfert de linguriță de sare și un ou.
  • Amestecă până obții un aluat omogen și tare, adăugând fie un ou, fie puțină apă dacă este necesar.
  • Frământă aproximativ 15 minute până aluatul devine tare și omogen.
  • Înfășoară aluatul în folie și lasă-l la frigider cel puțin 20 de minute.
  • Finalizarea supei:
  • După ce carnea a fiert (2 ore și jumătate), scoate legumele și carnea.
  • Într-o oală separată, călește în 10-15 mililitri de ulei de floarea-soarelui, 3 cepe tocate mărunt cu o linguriță de sare pentru 3-4 minute.
  • Adaugă 150 grame de morcov, 100 grame de pătrunjel și 100 grame de țelină tăiate în cubulețe și lasă-le să se gătească încă 4-5 minute.
  • Adaugă 450 mililitri de suc de roșii și amestecă pentru încă 3 minute.
  • Strecoară și adaugă supa peste legume și adaugă carnea înapoi în oală, dându-i 2-3 clocote.
  • Prepararea tăițeilor:
  • Întinde aluatul într-o foaie cât mai subțire posibil (aproximativ 1 mm grosime).
  • Separă tăițeii și împrăștie făina pentru a preveni lipirea.
  • Presară puțină făină, taie aluatul în fâșii de 6-7 cm, suprapune-le și taie-le în fideluțe.
  • În ultimele 10 minute de fierbere, adaugă ardei gras tocat mărunt și o crenguță de cimbru.
  • Adaugă borșul acru la final, pentru gust.
  • Servește borșul de cocoș fierbinte cu tăițeii de casă.

Related Posts

Cremoasă, Aromată, Delicioasă – Ciorbă de Purcel A la Grec

aprilie 15, 2025

Ciorbă de chimen (de post) – Un preparat extrem de simplu, dar surprinzător de gustos și reconfortant

aprilie 8, 2025

Dacă ai acest ingredient, ciorba de fasole e la alt nivel – Rețeta Bunicii Tinca – Ciorbă de fasole cu urzici (de post)

aprilie 3, 2025

Ciorbă de pește a la grec – Delicioasă – Sănătoasă, gustoasă și gata în 30 minute

ianuarie 14, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Salate

Salată mexicană cu ton – Rețetă rapidă și hrănitoare 

Rețete pentru Iarnă

Gogonele murate în oțet – Gogonele feliate, gata de savurat în doar 24 ore

Nu este o glumă când îți spun că aceste gogonele feliate și murate în oțet…

Prăjituri / Dulciuri

Savarină siropoasă – Desertul iubirii – Delicioasă, dulce și parfumată

Aromele simple, ce se disting clar, și siropul de zahăr cu rom, ridică totul la…

Prăjituri / Dulciuri

Plăcinte Poale-n Brâu – Plăcinte Moldovenești cu brânză dulce – Zile fericite, amintiri fericite

Aceste minunate plăcinte sunt pregătite cu brânză dulce, bine scursă, înfășurată într-un aluat deosebit. Aluatul…

Rețete pentru Iarnă

Brânză de Oi la Saramură – Brânză de casă – Brânză de oi pe Iarnă

Iată cum se pune brânza de oi la saramură cu sare, în zer de oaie,…

Prăjituri / Dulciuri

Cel mai DELICIOS COZONAC FRANJURI

Compoturi

Compot Zdrobit de vișine – Rețeta nașei mele

Cină / Prânz

Mai bune decât Sarmalele – Turnulețe de dovlecel cu piept de pasăre

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.