Iată cum se pune brânza de oi la saramură cu sare, în zer de oaie, pentru iarnă. Aceasta este cea mai simplă metodă de a păstra brânza de oi în borcan, în saramură, pentru sezonul rece.
Brânză de Oi la Saramură, pentru Iarnă
Recipe by vkBrânza de oaie, o brânză de casă nemaipomenit de gustoasă și foarte ușor de preparat.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
Brânza de oi
Sare neiodată grunjoasă (cea de murături)
Zer de oaie
Directions
- Alegeți o brânză de oaie de calitate. Asigurați-vă că brânza este făcută din lapte de oaie și că are un aspect aerat, cu mici goluri de aer în compoziție.
- Tăiați brânza în felii sau bucăți de aproximativ 3 cm grosime.
- Preparați saramura folosind apă și sare neiodată. O lingură și jumătate de sare pe litru de apă este o proporție potrivită. Asigurați-vă că sarea se dizolvă complet în apă.
- Treceți fiecare bucată de brânză prin saramură, asigurându-vă că este acoperită uniform cu soluție salină.
- Puteți adăuga apă sau zer pentru a umple golurile rămase în borcan după ce ați pus brânza. Acest lucru va ajuta la menținerea calității brânzei și la eliminarea aerului din interiorul borcanului.
- Închideți ermetic borcanul cu brânza și saramură. Puteți utiliza un capac de sticlă sau un celofan pentru a sigila borcanul.
- Păstrați borcanul într-un loc răcoros și întunecat, cum ar fi o pivniță sau o cămară, pentru câteva luni, astfel încât brânza să se maturizeze corespunzător.
- Dacă brânza pare prea sărată când o scoateți, puteți să o scufundați în lapte rece pentru 10-15 minute pentru a reduce excesul de sare.