• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Bunătăți de la Bunica Tinca – Gogoși moldovenești perfect rumenite – Pufoase și delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Bunătăți de la Bunica Tinca – Gogoși moldovenești perfect rumenite – Pufoase și delicioase

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Combinând ingredientele cu precizie și pasiune, vei descoperi gustul unic al unor gogoși preparate după standardele înalte ale bucătăriei moldovenești tradiționale. Aceste delicii sunt un partener ideal pentru o ceașcă de ceai cald sau un pahar de lapte proaspăt.

Gogoșile moldovenești, renumite pentru consistența lor aerată și culoarea aurie, reprezintă un element esențial al moștenirii culinare a Moldovei. Se servesc frecvent atât la micul dejun, cât și la cină, transformând orice masă într-o ocazie specială.

Gogoși moldovenești 

Gogoși moldovenești 

Recipe by vk

Dacă intenționezi să le oferi copiilor o surpriză culinară de neuitat, rețeta noastră de gogoși moldovenești se va dovedi a fi un adevărat deliciu pentru micuți.
Inspirate de rețetele autentice ale bunicii, aceste gogoși emană o aromă și un gust inconfundabil. Fiecare bucățică aduce aminte de căldura și dragostea bucătăriei de acasă.

Print

Ingredients

  • aprox. 1 kg aprox. 1 făină de grâu

  • 14 g 14 drojdie uscată

  • 2 2 ouă

  • 9 g 9 sare

  • 50 g 50 zahăr

  • 150 g 150 iaurt gras

  • aprox. 200 ml aprox. 200 -apă călduță

  • 1 L 1 ulei

  • 1 1 lingură bună de grăsime de porc

Directions

  • Într-un bol mare, combină 900 grame de făină, zahăr, sare și drojdie uscată.
  • Adaugă ouăle și iaurtul în amestecul de făină.
  • Începe să malaxezi aluatul, adăugând apă călduță treptat, până la obținerea consistenței dorite.
  • Lasă aluatul să se odihnească și să se înmoaie pentru aproximativ 10 minute.
  • Încorporează o lingură de untură sau ulei în aluat și lasă-l să se malaxeze pentru încă 2 minute.
  • Scoate aluatul din bol și formează-l într-o bilă. Acoperă-l și lasă-l să crească pentru aproximativ 40-50 de minute.
  • După ce aluatul și-a dublat volumul, întinde-l pe un blat de lucru înfăinat și împarte-l în biluțe.
  • Apasă ușor pe fiecare biluță pentru a o aplatiza și acoperă-le, lăsându-le să crească puțin.
  • Încinge uleiul la o temperatură de aproximativ 150 de grade Celsius.
  • Prăjește gogoșile în ulei încins, având grijă să nu atingă fundul tigăii, până devin aurii și pufoase. Întoarce-le pe ambele părți pentru o prăjire uniformă.
  • Scoate gogoșile și lasă-le să se scurgă pe șervețele de hârtie.
  • Presară zahăr pudră peste gogoșile calde și servește-le.

Related Posts

Cremă de Zahăr Ars… Fără Zahăr Ars?!

iunie 16, 2025

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Salate

Explozie de gust – O salată cu ton atât de bună, încât vei uita că e sănătoasă

Cină / Prânz

Pastramă de Oaie la Cuptor cu Vin, o Friptură de Miel / Oaie pe Cinste

Cină / Prânz

Musaca de Cartofi, cu Spanac fără Carne – Un deliciu de la mic la mare

Cină / Prânz

Delicii crunchy cu ciuperci pleurotus: rețetă simplă pentru o gustare super

Cină / Prânz

Mușchiuleț suculent de purcel – O rețetă care va revoluționa modul în care privești carnea de porc

Cină / Prânz

Metoda mea de Vinete Pane, toate Secretele Dezvaluite

Cină / Prânz

Tocană de burtă cu afumătură și cârnați – O combinație care te va face să uiți de orice altă mâncare

Prăjituri / Dulciuri

Budincă de Mango cu Chia – Desertul care te va Face să spui ‘Yummy!’

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.