CARTOFI prăjiți CROCANȚI | Cartofi Franțuzești | Rețeta Cartofi Prăjiți
Recipe by CristinaAm să vă dezvălui, secretul cartofilor prăjiti crocanți ca la Mc Donalds, sau de ce rivalizeaza cartofii crocanți făcuți de mine cu cei de la KFC.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
cartofi
ulei
Directions
- Spală și curăță cartofii și taie-i în felii de aproximativ 5-6 mm grosime, apoi în bastonașe, pentru a obține cartofi pai.
- Clătește bastonașele de cartofi pentru a elimina excesul de apă și usucă-le bine cu un șervet.
- Încinge uleiul într-o cratiță la aproximativ 180-200 de grade Celsius.
- Într-un castron, amestecă amidonul de porumb cu bastonașele de cartofi până sunt bine acoperite.
- Adaugă bastonașele acoperite de amidon în uleiul încins și prăjește-le timp de 8 minute sau până devin aurii și crocanți. Poți prăji în porții mici pentru a asigura o prăjire uniformă.
- După ce iei cartofii din ulei, așează-i pe un șervet pentru a elimina excesul de ulei și condimentează-i cu sare după gust.
- Servește imediat și bucură-te de cartofii crocanți.