• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Cartofi Țărănești la Cuptor – Cartofi la cuptor cu Șuncă, Ceapă, Usturoi – Nemaipomenit!
Cină / Prânz

Cartofi Țărănești la Cuptor – Cartofi la cuptor cu Șuncă, Ceapă, Usturoi – Nemaipomenit!

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Combinația cu șunca, ceapa și usturoiul a dat o savoare desăvârșită întregului preparat. La final, am adăugat o mână de brânză de oaie și un strop de smântână. Rezultatul a fost cu adevărat uimitor, reușind să impresioneze pe toată lumea.

Cartofi Țărănești la Cuptor

Cartofi Țărănești la Cuptor

Recipe by vk

Cartofi Țărănești la Cuptor, nici nu știu cum să descriu cât de delicioși sunt. Am pregătit o porție de cartofi la cuptor cu șuncă, ceapă și usturoi. Acești cartofi la cuptor sunt pur și simplu irezistibili, având un gust și o aromă deosebită și putând fi savurați cu încredere la orice ocazie.

Print

Ingredients

  • 1,5 kg 1,5 cartofi

  • 3-4 3-4 cepe roșii

  • 200-300 gr 200-300 șuncă (Kaiser)

  • 1 1 legătură mărar proaspăt

  • 1 1 legătură pătrunjel proaspăt

  • 1 1 cățel de usturoi

  • 1 1 linguriță cimbru uscat

  • 1/2 1/2 linguriță piper proaspăt ras

  • 1 1 linguriță de sare pentru fierberea cartofilor

  • plus 1 linguriță rasă de sare pentru asezonarea cepei

  • 1 1/2 1 1/2 lingurițe de boia de ardei dulce

  • 15-20 ml 15-20 ulei de floarea soarelui

Directions

  • Pentru început, ai nevoie de aproximativ 1,5 kg de cartofi noi sau vechi, 4 cepe roșii, 200 g de șunculiță (tăiată în bucăți de aproximativ 1 cm), 15 ml de ulei, sare, piper, cimbru uscat, o linguriță de boia de ardei dulce și 1 cățel de usturoi mărunțit.
  • Într-o oală, acoperă cartofii cu apă (aproximativ 2 litri) și adaugă o linguriță cu vârf de sare. Fierbe-i până devin moi, asemănător cu fierberea pentru salata de cartofi.
  • În timp ce cartofii fierb, pregătește celelalte ingrediente. Taie cele 4 cepe roșii în bucăți mici și șunculița în fâșii de aproximativ 1 cm.
  • Încinge o tigaie și adaugă 15 ml de ulei. Adaugă ceapa tăiată în tigaie și presară puțină sare peste ea. După aproximativ 5 minute la foc mic, adaugă șunculița.
  • După ce ceapa s-a caramelizat și șunculița a prins puțină culoare (aproximativ 5 minute), oprește focul. Adaugă o linguriță de piper proaspăt râșnit și o linguriță cu vârf de boia de ardei dulce. Amestecă bine.
  • Dacă dorești, adaugă 1 cățel de usturoi mărunțit în acest amestec și amestecă din nou. Poți adăuga usturoiul după gustul tău.
  • După ce cartofii s-au fiert, scurge-i de apă fierbinte și clătește-i cu apă rece.
  • Taie cartofii fierți în pătrate și așează-i într-o tavă.
  • Adaugă sare (jumătate de linguriță), piper (un vârf de linguriță), și un pic de cimbru uscat peste cartofi în tavă.
  • Pune amestecul de ceapă, șunculiță și usturoi peste cartofi în tavă și amestecă bine pentru a acoperi cartofii.
  • Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius (cu căldură de sus și de jos).
  • Bagă tava în cuptor și coace cartofii timp de aproximativ 45 de minute sau până când aceștia sunt aurii și crocanți.
  • După ce scoți tava din cuptor, poți presăra frunze de pătrunjel și mărar proaspăt deasupra, sau poți adăuga puțină brânză de oaie rasă pentru un gust adițional.

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Langoși ca la Târg: Cum să Faci Acasă Varianta Perfectă

Cină / Prânz

Somon la Cuptor cu Mujdei de Ceapă și Chipsuri | Mujdei de Ceapă Chefi la Cuțite

Cină / Prânz

Dovlecei savuroși cu șunculiță la cuptor

Pâine / Covrigi

Mucenici Moldovenești cu Nucă și Miere cu Aluat de COZONAC

Cină / Prânz

Plăcinte cu cartofi – Plăcinte savuroase la tigaie, cu sos de smântână și mărar

Indiferent că le numești plăcinte cu cartofi sau turte cu cartofi și sos de smântână…

Cină / Prânz

Creveți aromatizați în sos de unt și vin – Aroma mării la tine în farfurie

Prăjituri / Dulciuri

Mălai Dulce sau Alivenci -„Chec” cu mălai la cuptor – Un desert pe cât de simplu, pe atât de special

Dacă ești în căutarea unui desert rapid de preparat, cu un gust echilibrat și o…

Cină / Prânz

Ciuperci marinate în stil balcanic – Arome autentice și texturi delicioase

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.