• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Cea mai delicioasă Prăjitură de Banane – Prăjitură de casă simplă și rapidă – E un fel de cremă de zahăr ars cu banane
Prăjituri / Dulciuri

Cea mai delicioasă Prăjitură de Banane – Prăjitură de casă simplă și rapidă – E un fel de cremă de zahăr ars cu banane

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Vă încurajez să vă lăsați seduși de această prăjitură cu banane, un deliciu care se pregătește într-o clipă și care va încânta papilele gustative ale fiecărui membru al familiei. Descoperiți magia unui desert simplu, dar irezistibil, care aduce împreună dulceața bananelor și textura cremoasă, reminiscentă a cremei de zahăr ars. Un adevărat festin al gusturilor, la îndemâna oricui!

Prăjitură de Banane

Prăjitură de Banane

Recipe by vk

Această prăjitură cu banane se distinge prin simplitate și rapiditate în preparare. Cu un număr redus de ingrediente și pași simpli de urmat, veți obține un desert care amintește de consistența unei budinci de banane, având o notă aromatică similară cu cea a cremei de zahăr ars.

Print

Ingredients

  • aprox. 1 kg aprox. 1 banane super coapte și curățate

  • 4 4 ouă

  • 250 ml 250 lapte rece

  • 100 g 100 zahăr

  • 1 g 1 sare

  • 2 2 linguri de făină de grâu

  • 1 1 fiolă de vanilie, sau 2 plicuri de zahăr vanilat

  • 20-30 g 20-30 fulgi de migdale

Directions

  • Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
  • Sparge cele 4 ouă într-un bol mare.
  • Adaugă un vârf de linguriță de sare peste ouă.
  • Bate ouăle bine până ce nu mai prezintă urme de albuș neamestecat.
  • Adaugă 250 ml de lapte rece peste ouăle bătute.
  • Încorporează 100 grame de zahăr în amestec.
  • Adaugă o fiolă de esență de vanilie și amestecă.
  • Încorporează 2 linguri de făină și continuă să amesteci până ce zahărul se dizolvă și făina se hidratează.
  • Curăță bananele și taie-le în rondele de aproximativ 5-6 mm grosime.
  • Așază rondelele de banană în vase ramekin sau într-o tavă de copt, formând un strat.
  • Asamblare și coacere:
  • Toarnă amestecul de ou, lapte, zahăr și făină peste rondelele de banană, distribuindu-l uniform.
  • Presară fulgi de migdale peste amestec pentru a adăuga un element crocant și pentru decor.
  • Dacă dorești, mai presară puțin zahăr peste migdale pentru a accentua contrastul de culori și texturi.
  • Pune vasele ramekin în cuptorul preîncălzit și lasă-le la copt pentru aproximativ 35-40 de minute sau până când se formează o crustă rumenă deasupra.
  • Lasă desertul să se tempereze pentru câteva minute înainte de servire.

Related Posts

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Pâine / Covrigi

Pâine tradițională cu maia și cartofi | Pâine pufoasă de casă

Prăjituri / Dulciuri

Rețeta perfectă de Chec de căpșuni – Dulcea ta plăcere în fiecare mușcătură

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă albă de Cocoș – Cremoasă, gustoasă și savuroasă – Zici că e Ciorbă Rădăuțeană

Această ciorbă albă de cocoș poate fi văzută ca o alternativă la ciorba Rădăuțeană sau…

Cină / Prânz

Vinete pane cu orez apetisant – O rețetă simplă, dar foarte gustoasă

Prăjituri / Dulciuri

Gogoși Pufoase – Gogoși umplute cu ciocolată – Gogoși simple

Am preparat gogoși simple și altele umplute cu ciocolată. Sunt, fără îndoială, cele mai pufoase…

Ciorbă / Supă / Borș

Supă de Legume pentru slăbit –  Îți încântă simțurile, îți accelerează metabolismul și stimulează arderea grăsimilor

Cină / Prânz

Kaiser fiert în coji de ceapă – Fără efort, cu multă aromă

Post

VĂRZARI – POALE-N BRÂU CU VARZĂ și BORȘ ACRU | PLĂCINTE MOLDOVENEȘTI CU VARZĂ

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.