• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Cea mai gustoasă rețetă din copilărie – Cartofi țărănești la tigaie
Cină / Prânz

Cea mai gustoasă rețetă din copilărie – Cartofi țărănești la tigaie

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Cea mai gustoasă rețetă din copilărie - Cartofi țărănești la tigaie

Cea mai gustoasă rețetă din copilărie – Cartofi țărănești la tigaie

Recipe by vk

Rețeta este surprinzător de ușoară, dar cu un rezultat incredibil de gustos. Avem cartofi rumeni, tăiați în felii groase, combinați cu ceapă, usturoi și o multitudine de mirodenii care vor da o explozie de arome în gură. Toate acestea sunt prăjite într-o tigaie mare, pentru a obține o crustă crocantă, care adaugă textură și savoare.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 1 kg 1 cartofi

  • 1 1 linguriță sare

  • 250 g 250 guanciale

  • 250 g 250 bacon

  • 1 1 lingură untură

  • 1 1 ceapă roșie

  • 4 4 căței de usturoi

  • 1 1 vârf linguriță piper

Directions

  • Curăță și spală cartofii. Taie-i în bucăți potrivite, având grijă să nu-i clătești din nou, pentru a păstra amidonul.
  • Pune cartofii într-o oală cu apă și sare. Lasă-i să fiarbă la foc mediu până când se înmoaie ușor (verifică cu furculița sau cuțitul). Apoi, oprește focul și lasă cartofii să se răcească.
  • Într-o cratiță încăpătoare, adaugă falcă de porc și bacon. Lasă-le să se prăjească până când devin crocante și lasă grăsimea să se caramelizeze. Scoate afumătura și pune-o deoparte.
  • Adaugă cartofii răciți în cratița cu grăsimea lăsată de afumătură. Prăjește-i până devin aurii, agitând ocazional cratița pentru o prăjire uniformă.
  • Când cartofii sunt aproape gata, adaugă ceapa roșie și usturoiul tocat. Continuă prăjirea până când ceapa se înmoaie.
  • Adaugă înapoi în cratiță falcă de porc și baconul prăjit. Amestecă ușor pentru a combina toate ingredientele.

Recipe Video

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Mâncărică de Limbă – Mâncărica-i genială, genial de bună – Merită să încercați măcar o dată

Limba cu sos de roșii este, de departe, cea mai gustoasă variantă. Vă asigur că…

Rețete pentru Iarnă

Frunze de varză în borcan – Frunze de varză în saramură, perfecte pentru sarmale

Cină / Prânz

Tigaie picantă cu pui și legume –  Arome care te vor face să transpiri

Cină / Prânz

Rețete cu Carne de Vită | Beef Stroganoff | Rețete Rapidă cu Carne de Vită 

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură cu iaurt – Aromată, fină, delicioasă – Exact așa cum trebuie

Nu poți să treci cu vederea o prăjitură fină de casă atât de delicioasă. Este…

Borș

Borș de fasole păstăi în varianta mea preferată | Pentru iubitorii de delicii

Pâine / Covrigi

Pâine dietetică cu maia – Combinația perfectă între gust și sănătate

Post

Celebra rețetă BAGHRIR, cele mai căutate clătite din lume – Clătite Marocane

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.