Cea mai gustoasă rețetă din copilărie – Cartofi țărănești la tigaie
Recipe by CristinaRețeta este surprinzător de ușoară, dar cu un rezultat incredibil de gustos. Avem cartofi rumeni, tăiați în felii groase, combinați cu ceapă, usturoi și o multitudine de mirodenii care vor da o explozie de arome în gură. Toate acestea sunt prăjite într-o tigaie mare, pentru a obține o crustă crocantă, care adaugă textură și savoare.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1 kg 1 cartofi
1 1 linguriță sare
250 g 250 guanciale
250 g 250 bacon
1 1 lingură untură
1 1 ceapă roșie
4 4 căței de usturoi
1 1 vârf linguriță piper
Directions
- Curăță și spală cartofii. Taie-i în bucăți potrivite, având grijă să nu-i clătești din nou, pentru a păstra amidonul.
- Pune cartofii într-o oală cu apă și sare. Lasă-i să fiarbă la foc mediu până când se înmoaie ușor (verifică cu furculița sau cuțitul). Apoi, oprește focul și lasă cartofii să se răcească.
- Într-o cratiță încăpătoare, adaugă falcă de porc și bacon. Lasă-le să se prăjească până când devin crocante și lasă grăsimea să se caramelizeze. Scoate afumătura și pune-o deoparte.
- Adaugă cartofii răciți în cratița cu grăsimea lăsată de afumătură. Prăjește-i până devin aurii, agitând ocazional cratița pentru o prăjire uniformă.
- Când cartofii sunt aproape gata, adaugă ceapa roșie și usturoiul tocat. Continuă prăjirea până când ceapa se înmoaie.
- Adaugă înapoi în cratiță falcă de porc și baconul prăjit. Amestecă ușor pentru a combina toate ingredientele.