Chiar dacă poți prepara cornulețe cu untură sau chiar cu borș acru, aceste cornulețe fragede cu unt sunt cu adevărat speciale. Ele păstrează aroma autentică a laptelui și a untului, iar în combinație cu nucă și, bineînțeles, rahat turcesc, devin cele mai delicioase cornulețe pe care le vei gusta vreodată.
Cornulețe de casă
Recipe by vkDeși am prezentat două tipuri de cornulețe, cele fragede cu nucă și cele fragede cu rahat, câștigătoare incontestabilă sunt cornulețele cu nucă. Acestea sunt atât de fragede și pufoase încât se topesc în gură ca untul.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
500 gr 500 făină de cozonac (000)
200 gr 200 unt 82% grăsime
4 gr 4 linguriță bicarbonat/praf de copt
4 gr 4 linguriță de sare
3 3 gălbenușuri de ou
200 gr 200 smântână grasă
2 2 pliculețe de zahăr vanilat
coajă rasă de lămâie/portocală sau ambele
5 ml 5 sau o fiolă esență de rom
- Umplutura cornulețe cu nucă:
250 gr 250 de nucă prăjită
150 gr 150 zahăr
Directions
- Pregătirea Aluatului:
- Începe prin a pregăti aluatul pentru cornulețe. Într-un castron, amestecă 500 g de făină de cozonac cu 4 g de sare, 4 g de bicarbonat de sodiu, 2 pliculețe de zahăr vanilat și coaja rasă de la o lămâie (sau coajă rasă de portocală, după preferință).
- Adaugă 1 fiolă de esență de rom și amestecă ingredientele până se combină bine.
- Adaugă 200 g de unt (sau untură) tăiat în cuburi mici și îl amesteci cu făina până obții un amestec cu consistența pesmetului.
- În continuare, adaugă 3 gălbenușuri de ou și 200 g de smântână grasă. Amestecă totul bine până obții un aluat fraged.
- Formarea Cornulețelor:
- Împarte aluatul în două și pune jumătatea la frigider pentru 20 de minute.
- Din cealaltă jumătate, împarte aluatul în trei părți și întinde fiecare parte subțire pe o suprafață presărată cu făină, până obții foi subțiri, cu o grosime de aproximativ 2 mm.
- Taie fiecare foaie în triunghiuri și formează cornulețele.
- Așează bucăți de rahat turcesc pe fiecare triunghi și rulează-le pentru a forma cornulețele.
- Într-un castron, amestecă miezul de nucă prăjită cu 75 g de zahăr. Apoi, unge fiecare triunghi de aluat cu unt topit și presară amestecul de nucă și zahăr pe suprafața fiecărui triunghi. Rulează triunghiurile pentru a forma cornulețele.
- Așează cornulețele pe o tavă și coace-le în cuptorul preîncălzit la 175 de grade Celsius (cu căldură de jos și de sus) pentru aproximativ 15-20 de minute, sau până când devin aurii și fragede.
- După ce scoți cornulețele din cuptor, presară zahăr pudră generos peste ele, în timp ce sunt încă fierbinți.
- Lasă-le să se răcească puțin și apoi bucură-te de aceste delicioase cornulețe cu rahat și cu nucă.