Cele mai Crocante Jumări de Porc
Recipe by CristinaAceastă rețetă este ideală pentru zilele festive sau ca gustare la o petrecere. Jumările obținute vor fi extrem de crocante și savuroase, oferind un gust autentic tradițional. Poftă bună!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1.5 kg 1.5 slăninuță cu carne de pe burtă
1 1 lingură rasă de sare
1 kg 1 untură de porc
Directions
- Taie burtica în segmente de aproximativ 2 cm, păstrând șoriciul.
- Presară sare peste bucățile de carne pentru a deshidrata și a le face mai crocante.
- Într-o oală cu fund dublu, topește untura de porc la foc mic.
- Adaugă bucățile de carne în untura topită.
- Lasă-le să se gătească lent la foc mic, amestecând din când în când, timp de aproximativ două ore și jumătate.
- După ce carnea s-a răcit, încinge din nou untura și prăjește jumările pentru a doua oară, până devin foarte crocante.
- Scoate jumările din untură și lasă-le să se răcorească.