![Celebra rețetă BAGHRIR, cele mai căutate clătite din lume - Clătite Marocane](https://ed8x7xgerv7.exactdn.com/wp-content/uploads/2024/01/maxresdefault-17.jpg?strip=all&lossy=1&resize=530%2C530&ssl=1)
Celebra rețetă BAGHRIR, cele mai căutate clătite din lume – Clătite Marocane
Recipe by CristinaCelebra rețetă BAGHRIR, cele mai căutate clătite din lume. Clătite Marocane, clătite de post sau clătite vegane. De departe sunt cele mai interesante, gustoase și aromate clătite ce le-am mâncat vreodată.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
125 g 125 făină de grâu albă
250 g 250 semola (făină din grâu dur, ceva mai grișătă, specială pentru pizza)
500 ml 500 apă
10 g 10 praf de copt
5 g 5 drojdie uscată
8 g 8 sare
15 g 15 zahăr
miere de albine, dulceață, gem sau diverse siropuri și umpluturi dulci, ori sărate
Directions
- Într-un bol mare, combinați făina, semola, zahărul, drojdia uscată și sarea.
- Adăugați treptat jumătate din cantitatea de apă, amestecând continuu. Folosiți un blender vertical pentru a evita activarea glutenului.
- Adăugați restul apei și amestecați până la omogenizare.
- Adăugați praful de copt și amestecați bine.
- ăsați aluatul să se odihnească pentru 10-15 minute.
- Încingeți uleiul într-o tigaie nonaderentă la foc mediu.
- Turnați un polonic de aluat în centrul tigăii. Lăsați clătita să se gătească fără să o întoarceți, până când se formează bule pe suprafață și partea de jos este aurie.