Aceste chifteluțe de ciuperci pot fi preparate cu diferite varietăți de ciuperci sau bureți. Se pot folosi ciuperci champignon, hribi, dacă preferați, și lista poate continua, căci opțiunile sunt numeroase.

Chiftele cu Ciuperci
Recipe by vkDin capitolul rețete de post și vegane, vă prezint: Chifteluțe de ciuperci fără cartofi, fără făină. O combinație neconvențională cu fasole roșie din conservă. Este o rețetă de chifteluțe cu ciuperci sau ghebe, extrem de simplă de realizat, dar, cel mai important, sunt și foarte delicioase.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
600 gr 600 ciuperci (opărite)
200 gr 200 fasole roșie sau albă (fiartă sau la conservă)
150 gr 150 ceapă tocată
150 gr 150 fulgi de ovăz
1 1 legătură bună de pătrunjel
1 1 morcov
1 1 căpățână de usturoi
1 1 lingură rasă de sare
1 1 linguriță de piper proaspăt râșnit
1 1 linguriță bună de boia dulce
1/2 1/2 linguriță cimbru
150 ml 150 ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
se trec prin pesmet, făină sau susan
Directions
- Pune ciupercile și usturoiul în robotul de bucătărie și mixează.
- Adaugă morcovul și continuă să mixezi.
- Adaugă ceapa și mixează până se mărunțesc bine.
- Adaugă fasolea roșie, piperul, boiaua, cimbrul și sarea. Mixează totul în robot.
- Adaugă peste jumătate din cantitatea de pătrunjel și fulgii de ovăz, apoi mixează din nou până obții o compoziție potrivită pentru pârjoluțe.
- Transferă compoziția într-un bol și adaugă restul de pătrunjel, amestecând bine.
- Formează chifteluțele folosind o lingură de compoziție, apoi tăvălește-le prin pesmet și dă-le o formă rotundă și plată.
- Încinge ulei într-o tigaie (aproximativ 100 ml) și prăjește chifteluțele pe fiecare parte până când prind o crustă aurie (3-4 minute pe fiecare parte).
- După prăjire, scoate chifteluțele și așază-le pe un șervețel pentru a absorbi excesul de ulei.