• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Cighiri de Porc [REȚETA de 150 ANI] | Cighiri Moldovenești | Cighiri la Cuptor
Cină / Prânz

Cighiri de Porc [REȚETA de 150 ANI] | Cighiri Moldovenești | Cighiri la Cuptor

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Cighiri de Porc [REȚETA de 150 ANI] | Cighiri Moldovenești | Cighiri la Cuptor

Cighiri de Porc [REȚETA de 150 ANI] | Cighiri Moldovenești | Cighiri la Cuptor

Recipe by vk

Nu știu cum ți-ai imagina sărbătorile fără acest preparat tradițional. Cighirii de porc sunt incredibil de gustoși și foarte ușor de făcut. Reteta veche de peste 150 de ani este încă populară, datorită gustului excepțional. Așadar, îți prezint o rețetă de cighiri moldovenești, pe care îi poți face chiar și la cuptor. Gustul acestor cighiri făcuți la cuptor este deosebit și îi poți savura chiar și reci, ca un aperitiv de sărbători.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Ingrediente cighiri de porc:
  • 1,5-2 kg 1,5-2 ficat

  • 1,5 kg 1,5 carne de porc cu grăsime (piept), sau gușă de porc

  • 2-3 2-3 inimi de porc

  • 2 2 lobi plămâni de porc (bojog)

  • Precondimentare supă de carne la cighiri:
  • 1 1 ceapă mare

  • 3-4 3-4 frunzulițe de dafin

  • 1 1 lingură de piper boabe

  • 30-35 g 30-35 sare

Directions

  • Tăiați inimile, plămânii, ficatul și gușa de porc în bucăți potrivite pentru a fi măcinate. Puneți toate bucățile de carne într-o oală mare.
  • Adăugați piperul boabe, frunzele de dafin, sarea și ceapa întreagă.
  • Acoperiți cu apă și fierbeți la foc mic timp de 2.5 – 3 ore.
  • După ce carnea este fiartă și răcită, treceți-o prin mașina de tocat carne împreună cu ceapa călită și usturoiul mărunțit.
  • Amestecați carnea măcinată cu ouăle, sarea și piperul după gust până la omogenizare.
  • Luați bucăți din compoziție și formați cighiri, fie în prapur pentru a fi fierți la cuptor, fie în formă de pârjoluțe pentru prăjire.
  • Pregătirea la Cuptor:
  • Ungeți o tavă cu untură, așezați cighirii în tavă și coaceți la 180°C pentru 45-60 minute.
  • Pregătirea la Tigaie:
  • Încingeți uleiul în tigaie și prăjiți cighirii pe ambele părți până devin aurii.

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Plăcintă cu lavaș și brânză – Nu există o combinație mai bună

Cină / Prânz

Supă cremă de dovlecel – Super fină și gustoasă

Ciorbă / Supă / Borș

Supă de Broccoli | Supă Cremă de Broccoli | Rețetă cu Broccoli | Rețetă de Slăbit

Cină / Prânz

Mușchi țigănesc – N-am mâncat niciodată un PREPARAT din PORC atât de delicios! Rețete de Sărbători

Borș

Cel mai Aromat Borș de Urzici Moldovenesc de Post

Cină / Prânz

Paste Aglio Olio e Peperoncino, Paste cu Usturoi, Ulei și Ardei Iute

Cină / Prânz

Pește cu Legume Gratinate la Cuptor | Doradă Prăjită cu Legume | Doradă la Tigaie

Rețete pentru Iarnă

Numai așa Păstrez Ciupercile pentru Iarnă – Două metode simple de conservare

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.