• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Ciorbă cu Varză Murată, Afumătură și Cârnați – E nemaipomenită – Cuvintele sunt de prisos, e Top
Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă cu Varză Murată, Afumătură și Cârnați – E nemaipomenită – Cuvintele sunt de prisos, e Top

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Această rețetă de ciorbă de varză este deosebită și merită cu adevărat să o încerci.

Ciorbă cu Varză Murată, Afumătură și Cârnați

Ciorbă cu Varză Murată, Afumătură și Cârnați

Recipe by vk

Fie că vorbim despre o ciorbă tradițională cu afumătură sau o ciorbă de cârnați cu varză murată, ambele denumiri sunt corecte, deoarece se prepară cu afumătură și varză.

Print

Ingredients

  • 1-1,2 kg 1-1,2 afumătură

  • 2-3 2-3 cârnați afumați de casă

  • 250-300 gr 250-300 varză murată

  • 4-5 4-5 cartofi medii

  • 2-3 2-3 cepe medii

  • 100-150 gr 100-150 morcov cubulețe

  • 100-150 gr 100-150 țelină cubulețe

  • 100-150 gr 100-150 pătrunjel rădăcină în cubulețe

  • 100-150 gr 100-150 ardei gras roșu în cubulețe

  • 450 ml 450 suc de roșii

  • 2 2 legături pătrunjel proaspăt

  • 1 1 legătură mărar

  • 4 4 litri de apă

  • 15-20 ml 15-20 ulei de floarea-soarelui

  • sare și piper după gust

  • Suplimentar: cât fierbe afumătura se poate pune un morcov, țelină apio sau rădăcină, un pătrunjel rădăcină și o ceapă

Directions

  • Pune la fiert cărnița și cârnăciorii afumați într-o oală.
  • Adaugă în oală: o ceapă, un morcov, un pătrunjel rădăcină și o tijă de țelină apio, ruptă în două.
  • Acoperă totul cu aproximativ 4-4,5 litri de apă și lasă la fiert.
  • După 40 de minute, începe să te ocupi de legume.
  • Într-o tigaie, pune 3-4 linguri de ulei și adaugă 3 cepe medii tocate mărunt.
  • Adaugă jumătate de linguriță de sare peste ceapă și las-o la foc moderat pentru 3-4 minute.
  • După ce ceapa s-a înmuiat, adaugă 100-150 grame de morcov, 100-150 grame de țelină și 100-150 grame de pătrunjel rădăcină tocate mărunt. Lăsați-le să se cunoască pentru 5 minute.
  • Adaugă puțin piper și apoi 450 ml de suc de roșii. Lasă să mai fiarbă puțin.
  • Separat, taie varza murată în bucăți potrivite pentru a fi mâncate ușor cu o lingură.
  • Din oala unde fierbea cărnița și cârnăciorii, scoate spuma formată și scoate legumele. Poți să le consumi sau să le arunci.
  • În aceeași oală, adaugă legumele gătite în tigaie cu sucul de roșii, 4-5 cartofi tăiați în cubulețe, aproximativ 300 grame de varză și tulpinile de la pătrunjel și mărar.
  • Lasă să fiarbă pentru încă 25-30 de minute sau până când cartofii sunt gata.
  • Adaugă un ardei gras roșu tăiat în cubulețe și lasă să fiarbă încă 10 minute.
  • Oprește focul și adaugă două legături de pătrunjel verde și o legătură de mărar tocate mărunt. Poți păstra puțină verdeață pentru decor.

Related Posts

Cremoasă, Aromată, Delicioasă – Ciorbă de Purcel A la Grec

aprilie 15, 2025

Ciorbă de chimen (de post) – Un preparat extrem de simplu, dar surprinzător de gustos și reconfortant

aprilie 8, 2025

Dacă ai acest ingredient, ciorba de fasole e la alt nivel – Rețeta Bunicii Tinca – Ciorbă de fasole cu urzici (de post)

aprilie 3, 2025

Ciorbă de pește a la grec – Delicioasă – Sănătoasă, gustoasă și gata în 30 minute

ianuarie 14, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Rețete pentru Iarnă

Tocană de Legume cu Ciuperci – O bunătate de care nu te mai saturi

Am pregătit pentru voi o tocăniță de legume cu ciuperci deosebit de reușită, mai precis,…

Pâine / Covrigi

Cei mai pufoși Mucenici sau Sfințișori – Rețeta Bunicii

Rețete pentru Iarnă

Tocană de legume cu orez – Rețetă pentru Iarnă – Tocană la borcan

Această rețetă de tocană de legume cu orez m-a readus în amintirile copilăriei. Îmi aduc…

Rețete pentru Iarnă

Mere la Borcan pentru Iarnă – Rețetă rapidă și Sigură – Mere pentru prăjituri, tarte, plăcinte și…

Mere în Borcan pentru Iarnă – Rețetă Rapidă și Sigură. Într-adevăr, această metodă de conservare…

Borș

Borș acru de casă – Cel mai ACRU borș pe care îl vei gusta vreodată – Fără drojdie, fără pâine

Îți voi demonstra cum poți reconstitui orice borș acru din lume și care sunt pașii…

Prăjituri / Dulciuri

Desert cu Fructe – Rapid și delicios, super răcoros

Sărbători de Iarnă

Ouă Umplute | Ouă Umplute cu Pate și Maioneză | Ouă Umplute cu Ton și Brânză

Cină / Prânz

Dovleac umplut cu pulpe de pui – O rețetă delicioasă și înfiorător de bună

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.