Această rețetă de ciorbă de varză este deosebită și merită cu adevărat să o încerci.
Ciorbă cu Varză Murată, Afumătură și Cârnați
Recipe by vkFie că vorbim despre o ciorbă tradițională cu afumătură sau o ciorbă de cârnați cu varză murată, ambele denumiri sunt corecte, deoarece se prepară cu afumătură și varză.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
1-1,2 kg 1-1,2 afumătură
2-3 2-3 cârnați afumați de casă
250-300 gr 250-300 varză murată
4-5 4-5 cartofi medii
2-3 2-3 cepe medii
100-150 gr 100-150 morcov cubulețe
100-150 gr 100-150 țelină cubulețe
100-150 gr 100-150 pătrunjel rădăcină în cubulețe
100-150 gr 100-150 ardei gras roșu în cubulețe
450 ml 450 suc de roșii
2 2 legături pătrunjel proaspăt
1 1 legătură mărar
4 4 litri de apă
15-20 ml 15-20 ulei de floarea-soarelui
sare și piper după gust
Suplimentar: cât fierbe afumătura se poate pune un morcov, țelină apio sau rădăcină, un pătrunjel rădăcină și o ceapă
Directions
- Pune la fiert cărnița și cârnăciorii afumați într-o oală.
- Adaugă în oală: o ceapă, un morcov, un pătrunjel rădăcină și o tijă de țelină apio, ruptă în două.
- Acoperă totul cu aproximativ 4-4,5 litri de apă și lasă la fiert.
- După 40 de minute, începe să te ocupi de legume.
- Într-o tigaie, pune 3-4 linguri de ulei și adaugă 3 cepe medii tocate mărunt.
- Adaugă jumătate de linguriță de sare peste ceapă și las-o la foc moderat pentru 3-4 minute.
- După ce ceapa s-a înmuiat, adaugă 100-150 grame de morcov, 100-150 grame de țelină și 100-150 grame de pătrunjel rădăcină tocate mărunt. Lăsați-le să se cunoască pentru 5 minute.
- Adaugă puțin piper și apoi 450 ml de suc de roșii. Lasă să mai fiarbă puțin.
- Separat, taie varza murată în bucăți potrivite pentru a fi mâncate ușor cu o lingură.
- Din oala unde fierbea cărnița și cârnăciorii, scoate spuma formată și scoate legumele. Poți să le consumi sau să le arunci.
- În aceeași oală, adaugă legumele gătite în tigaie cu sucul de roșii, 4-5 cartofi tăiați în cubulețe, aproximativ 300 grame de varză și tulpinile de la pătrunjel și mărar.
- Lasă să fiarbă pentru încă 25-30 de minute sau până când cartofii sunt gata.
- Adaugă un ardei gras roșu tăiat în cubulețe și lasă să fiarbă încă 10 minute.
- Oprește focul și adaugă două legături de pătrunjel verde și o legătură de mărar tocate mărunt. Poți păstra puțină verdeață pentru decor.