• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Ciorbă de Burtă ca la Carte – Cum se face Ciorba de burtă – Rețetă pas cu pas
Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de Burtă ca la Carte – Cum se face Ciorba de burtă – Rețetă pas cu pas

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Secretele preparării ciorbei de burtă, modul de preparare și tehnicile de „dres” ale acestei ciorbe, le vei descoperi toate aici.

Ciorbă de Burtă

Ciorbă de Burtă

Recipe by vk

Am conceput o rețetă de ciorbă inspirată de Nea Puiu, care pentru mine este specială. În ediția aceasta, îți voi dezvălui secretele ciorbei de burtă, cum se prepară și îți voi oferi rețeta pas cu pas.
De asemenea, îți voi împărtăși și cum reușesc să fac „dresul” la ciorba de burtă fără să folosesc făină sau amidon, și cum obțin rezultatul dorit de fiecare dată.

Print

Ingredients

  • 1.5 kg 1.5 oase vită (articulații, oase cu măduvă, coaste cu ceva cărniță)

  • 1 kg 1 burtă, preferabil prefiartă

  • 1 kg 1 smântână

  • 7 7 gălbenușuri de ou

  • 50 ml 50 oțet (după gust)

  • 4 4 morcovi

  • 1 1 pătrunjel rădăcină (sau verde proaspăt la final pentru aromă)

  • 3-4 3-4 cepe

  • 1/2 1/2 căpățână țelină

  • 2 2 tije țelină tulpină (apio)

  • 4-5 4-5 căței de usturoi

  • 1 1 linguriță piper boabe

  • 3 3 frunzulițe de dafin

  • sare după gust

  • La final, pentru culoare și gust, câteva feliuțe de gogoșar la oțet tăiate fideluțe, și un morcov ras pe răzătoarea mică pe care îl călești în puțin ulei

Directions

  • Pune oasele care au stat în apă cu oțet într-o oală cu apă rece și pune-le la fiert.
  • Scoate spuma și scurge oasele, apoi spală-le.
  • Pune în oală oasele curățate și 1 kg de burtă de vită prefiartă, adăugând legumele tocate grosier, o linguriță de boabe de piper, trei frunze de dafin și 7 litri de apă.
  • Fierbe la foc moderat cel puțin două ore.
  • Pregătirea dresului:
  • Pentru fiecare litru de apă, amestecă un gălbenuș de ou cu 150g de smântână grasă și o lingură de oțet de mere.
  • Lasă dresul și usturoiul dat pe răzătoare și amestecat cu oțet, la temperatura camerei până ce termini de fiert oasele și legumele.
  • Finalizarea ciorbei:
  • Scurge zeama și elimină legumele fierte.
  • Taie burta și carnea de pe oase în fâșii subțiri.
  • Începe să încălzești zeama la foc mic.
  • Adu usturoiul și dresul la temperatura supei, adăugând câteva polonice de supă în acestea.
  • Adaugă usturoiul (strecurat pentru a evita fermentarea) și dresul în supă, amestecând constant.
  • Adaugă carnea și burta tăiate, continuând să amesteci.
  • Asezonează cu sare, piper și oțet după gust.
  • Lasă pe foc până apar bule mici pe marginile oalei, apoi oprește focul.
  • Adaugă gogoșari în oțet și morcov răzuit și prăjit în ulei pentru culoare.

Related Posts

Cremoasă, Aromată, Delicioasă – Ciorbă de Purcel A la Grec

aprilie 15, 2025

Ciorbă de chimen (de post) – Un preparat extrem de simplu, dar surprinzător de gustos și reconfortant

aprilie 8, 2025

Dacă ai acest ingredient, ciorba de fasole e la alt nivel – Rețeta Bunicii Tinca – Ciorbă de fasole cu urzici (de post)

aprilie 3, 2025

Ciorbă de pește a la grec – Delicioasă – Sănătoasă, gustoasă și gata în 30 minute

ianuarie 14, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

De Dietă – Legume, carne și orez la cuptor – 8 porții în 30 de minute

Rețete pentru Iarnă

Numai așa Păstrez Ciupercile pentru Iarnă – Două metode simple de conservare

Cină / Prânz

POPCORN DE PUI – Nuggets de pui | Pui Crocant | Mini – Șnițele Pufoase în Crustă

Ciorbă / Supă / Borș

Supă cremă de Linte Roșie – Gustoasă și savuroasă – Nimeni nu refuză încă o porție

Este o supă cu legume și linte roșie, fină la gust, accesibilă și absolut delicioasă.…

Rețete pentru Iarnă

Prune marinate cu Oțet – Cea mai gustoasă rețetă de Murături – Prune umplute cu varză și morcov

Aceste prune marinate în oțet sunt extrem de aromate și se potrivesc de minune alături…

Ciorbă / Supă / Borș

Din câteva ingrediente a ieșit o explozie de gust – Supă de năut de post

Compoturi

Dulceață de prune – Dulceață irezistibilă, coaptă la cuptor

Salate

Salată de ceapă roșie – Perfectă pentru Cotletul de berbecuț (și nu numai)

Secretul acestei salate stă în echilibrul perfect între dulceața cepei roșii și gustul puternic al…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.