O rețetă simplă de borș de fasole cu coaste afumate. Dacă urmezi fiecare pas cu atenție, îți garantez un rezultat de excepție.
Ciorbă de Fasole cu Afumătură
Recipe by vkAceastă ciorbă de fasole cu afumătură, acrită cu zeamă de varză și aromatizată cu tarhon la oțet, cimbru uscat, pătrunjel și leuștean proaspăt, te va impresiona cu siguranță. Îți dezvălui toate trucurile pentru a prepara perfect această ciorbă de fasole cu afumătură.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
300-400 gr 300-400 fasole fiartă
3 3 cepe tocate mărunt
150 gr 150 morcov tocat mărunt
1 1 pătrunjel rădăcină tocat mărunt
1/4 1/4 țelină rădăcină tocată mărunt
1 1 ardei gras roșu
1 1 legătură mare de pătrunjel
1 1 legătură mare de leuștean
tarhon proaspăt, la oțet sau uscat, după gust
1 1 crenguță de cimbru uscat
1-1.5 litri 1-1.5 zeamă de varză
aprox. 1-1.2 kg aprox. 1-1.2 costiță afumată de purcel sau afumătură
2-3 litri 2-3 apă la o oală de 6 litri
sare și piper după gust
Directions
- Pune într-o oală de 6 litri, 1,5 kg de costiță proaspăt afumată.
- Adaugă 2-3 litri de apă.
- Fierbe costița pentru cel puțin 40 de minute sau până la o oră, sau până când carnea devine moale.
- Curăță și spală morcov, ceapă, pătrunjel, țelină și ardei gras.
- Taie legumele mărunt.
- Încălzește 15-20 ml de ulei de floarea soarelui într-o tigaie.
- Adaugă 3 cepe tocate mărunt și jumătate de linguriță de sare.
- Lasă ceapa să se înmoaie pentru 3 minute, până devine sticloasă (atenție: nu trebuie prăjită).
- Adaugă pătrunjelul rădăcină tocat, țelina și morcovul tocat. Continuă să amesteci și lasă să se gătească pentru încă 5 minute la foc moderat spre mic.
- Adaugă 450 ml de suc de roșii și amestecă bine.
- Lasă să fiarbă pentru 2 minute, până când se reduce excesul de lichid.
- Transferă amestecul de legume în oala cu costiță.
- Adaugă 300-400 grame de fasole fiartă.
- Adaugă o crenguță de cimbru și o lingură de tarhon tocat mărunt.
- Lasă să fiarbă pentru 10 minute.
- Adaugă un ardei gras roșu tocat și tulpinile tocate de la pătrunjel.
- După ce a dat un clocot, acrește ciorba cu zeama de varză (adaugă cantitatea în funcție de gustul tău).
- Opțional, poți adăuga verdețuri proaspete la final.