• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Ciorbă de Fasole cu Afumătură – Cea mai gustoasă ciorbă de fasole pe care am făcut-o în ultima vreme – Zeama asta de varză face minuni
Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de Fasole cu Afumătură – Cea mai gustoasă ciorbă de fasole pe care am făcut-o în ultima vreme – Zeama asta de varză face minuni

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

O rețetă simplă de borș de fasole cu coaste afumate. Dacă urmezi fiecare pas cu atenție, îți garantez un rezultat de excepție.

Ciorbă de Fasole cu Afumătură

Ciorbă de Fasole cu Afumătură

Recipe by vk

Această ciorbă de fasole cu afumătură, acrită cu zeamă de varză și aromatizată cu tarhon la oțet, cimbru uscat, pătrunjel și leuștean proaspăt, te va impresiona cu siguranță. Îți dezvălui toate trucurile pentru a prepara perfect această ciorbă de fasole cu afumătură.

Print

Ingredients

  • 300-400 gr 300-400 fasole fiartă

  • 3 3 cepe tocate mărunt

  • 150 gr 150 morcov tocat mărunt

  • 1 1 pătrunjel rădăcină tocat mărunt

  • 1/4 1/4 țelină rădăcină tocată mărunt

  • 1 1 ardei gras roșu

  • 1 1 legătură mare de pătrunjel

  • 1 1 legătură mare de leuștean

  • tarhon proaspăt, la oțet sau uscat, după gust

  • 1 1 crenguță de cimbru uscat

  • 1-1.5 litri 1-1.5 zeamă de varză

  • aprox. 1-1.2 kg aprox. 1-1.2 costiță afumată de purcel sau afumătură

  • 2-3 litri 2-3 apă la o oală de 6 litri

  • sare și piper după gust

Directions

  • Pune într-o oală de 6 litri, 1,5 kg de costiță proaspăt afumată.
  • Adaugă 2-3 litri de apă.
  • Fierbe costița pentru cel puțin 40 de minute sau până la o oră, sau până când carnea devine moale.
  • Curăță și spală morcov, ceapă, pătrunjel, țelină și ardei gras.
  • Taie legumele mărunt.
  • Încălzește 15-20 ml de ulei de floarea soarelui într-o tigaie.
  • Adaugă 3 cepe tocate mărunt și jumătate de linguriță de sare.
  • Lasă ceapa să se înmoaie pentru 3 minute, până devine sticloasă (atenție: nu trebuie prăjită).
  • Adaugă pătrunjelul rădăcină tocat, țelina și morcovul tocat. Continuă să amesteci și lasă să se gătească pentru încă 5 minute la foc moderat spre mic.
  • Adaugă 450 ml de suc de roșii și amestecă bine.
  • Lasă să fiarbă pentru 2 minute, până când se reduce excesul de lichid.
  • Transferă amestecul de legume în oala cu costiță.
  • Adaugă 300-400 grame de fasole fiartă.
  • Adaugă o crenguță de cimbru și o lingură de tarhon tocat mărunt.
  • Lasă să fiarbă pentru 10 minute.
  • Adaugă un ardei gras roșu tocat și tulpinile tocate de la pătrunjel.
  • După ce a dat un clocot, acrește ciorba cu zeama de varză (adaugă cantitatea în funcție de gustul tău).
  • Opțional, poți adăuga verdețuri proaspete la final.

Related Posts

Cremoasă, Aromată, Delicioasă – Ciorbă de Purcel A la Grec

aprilie 15, 2025

Ciorbă de chimen (de post) – Un preparat extrem de simplu, dar surprinzător de gustos și reconfortant

aprilie 8, 2025

Dacă ai acest ingredient, ciorba de fasole e la alt nivel – Rețeta Bunicii Tinca – Ciorbă de fasole cu urzici (de post)

aprilie 3, 2025

Ciorbă de pește a la grec – Delicioasă – Sănătoasă, gustoasă și gata în 30 minute

ianuarie 14, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Rețete de slăbit

Salată aperitiv de pui – Rețetă Sănătoasă și perfectă pentru orice dietă

Cină / Prânz

Cele mai Rapide Aperitive Festive pentru Sărbători și Ocazii Speciale

Prăjituri / Dulciuri

Turtă Dulce cu NUCĂ [DE CRĂCIUN] | Turtă Dulce de Casă | Rețetă Turtă Dulce

Mâncare de Paște

PASCĂ CU BRÂNZĂ DE VACI | PASCĂ CU BRÂNZĂ DE VACI PE BLAT DE BISCUIȚI

Cină / Prânz

Mâncare de Orez cu Fasole Roșie – Arată precum un risotto cu fasole – Fasolea, orezul și cremozitatea asta… e ceva divin

Dintre rețetele ce au la bază orezul, un loc de cinste îl ocupă și cel…

Cină / Prânz

 Nu pot lăuda suficient această rețetă – Tocană de fasole verde

Cină / Prânz

Cu 3 Cartofi și puțin Cașcaval, banalii Cartofi Prăjiți sunt ISTORIE

Prăjituri / Dulciuri

Nu mă satur niciodată de ele – Rețetă ușoară de fursecuri „Limbi de pisică”

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.