Ciorba de Perişoare îşi merită locul în topul celor mai bune ciorbe de la noi. Deşi ar fi trebuit să se numească “Borş de Perişoare” pentru că este acrită cu borş, ei bine, indiferent cum este această ciorbiţă de pui, este un deliciu.
Ciorbă de Perișoare din piept de Curcan
Recipe by vkSupa de pui, ingredientele folosite, perişoarele cu puţin orez şi griș, ce să mai spun, o nebunie de zile mari. Cu această ciorbiţă vei uimi pe toată lumea şi îţi vei câştiga un loc bine meritat în mintea tuturor, ca fiind cel care face “Cea mai bună ciorba de perişoare“, cu perişoare din piept de curcan. Ingredientele le găseşti mai jos în descriere, iar paşii reţetei în videoclip.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
1 kg 1 piept de curcan
1 1 ceapă dată prin răzătoare
1-2 1-2 ouă în funcție de compoziție
4 4 linguri de grâu, 50-60 grame
4 4 linguri de orez, 80-100 grame
1 1 linguriță de boia dulce
1 1 linguriță de piper
1 1 lingură rasă de sare
- Pentru borșul de perișoare:
2 2 litri supă de pui
1-2 1-2 cepe medii tocate mărunt
1 1 lingură untură de pasăre, sau 50 ml ulei
2 2 roșii medii tăiate în cubulețe
1 1 morcov mediu
1 1 ardei gras roșu
1 1 pătrunjel rădăcină sau păstârnac
1 1 țelină mică, 100-150 grame
2 2 legături pătrunjel
perișoare
sare și piper după gust
Directions
- Topiți grăsimea de pasăre într-o oală.
- Adăugați ceapa tocată mărunt și sarea, amestecați și lăsați să se înmoaie ceapa.
- Adăugați țelina, rădăcina de pătrunjel și morcovul tocate mărunt. Amestecați.
- După ce legumele s-au călit puțin, adăugați roșiile tocate. Lăsați să se gătească pentru câteva minute.
- Turnați supa de pui și completează cu apă dacă este necesar.
- Pentru perișoare, tocați carnea de curcan. Adăugați sarea, piperul, boia dulce, oul, orezul și grișul. Amestecați bine și lăsați la frigider pentru 15-20 de minute.
- Formați perișoarele și adăugați-le în oala cu supă în fierbere.
- Adăugați ardeiul gras roșu tocat și jumătate din pătrunjelul tocat mărunt.
- După ce perișoarele s-au ridicat la suprafață, adăugați borșul acru și ajustați gustul cu sare dacă este necesar.
- Opriți focul și adăugați restul de pătrunjel tocat mărunt.