• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Compot de Piersici – Cel mai fin compot – Compot de piersici pentru iarnă
Rețete pentru Iarnă

Compot de Piersici – Cel mai fin compot – Compot de piersici pentru iarnă

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Fără îndoială, acest compot de piersici se numără printre cele mai fine preparate de acest gen. Este o rețetă esențială din colecția mea de rețete pentru compoturi destinate conservării pe timpul iernii, o adevărată comoară culinară.

Compot de Piersici

Compot de Piersici

Recipe by vk

Este o rețetă care implică câteva detalii importante de care trebuie să ții cont pentru a obține un compot de piersici de excepție. Personal, consider că acest compot depășește în gust și aromă chiar și rețeta de compot de caise, fără a mai vorbi de cea de compot de prune.

Te încurajez să încerci această rețetă de compot de piersici pentru conservare. Vei fi încântat să descoperi cât de benefică este pregătirea din timp și cât de mult te va încânta savurarea acestei delicatese în zilele reci de iarnă.

Print

Ingredients

  • 3.5 kg 3.5 piersici, aproape coapte

  • 80 gr 80 zahăr per litru de apă

  • 6 6 litri de apă

Directions

  • Fierbe apă într-o oală.
  • Adaugă piersicile în apa clocotită, câteva odată, fără să le aglomerezi.
  • Lăsă-le în apă pentru aproximativ 3 minute.
  • Scoate piersicile și pune-le imediat în apă cu gheață pentru a crea un șoc termic.
  • După ce s-au răcit, îndepărtează coaja și sâmburii.
  • Prepararea Siropului:
  • Într-o altă oală încăpătoare, pune 6 litri de apă la fiert.
  • Adaugă zahărul în apă, calculând 80 de grame de zahăr pentru fiecare litru de apă.
  • Lasă amestecul să fiarbă.
  • Așază piersicile curățate în borcane sterilizate (încinse la 150 de grade pentru 15 minute).
  • Toarnă siropul fierbinte peste piersici, umplând borcanele până la buza lor.
  • Închide borcanele ermetic.
  • Așază borcanele închise sub o păturică și lasă-le să răcească treptat pentru 3 zile.
  • După 3 zile, compotul este gata de degustat. Piersicile ar trebui să fie crocante și aromate, iar siropul să aibă un gust dulce și parfumat.

Notes

  • Compotul de piersici poate fi consumat atât pentru fructele sale cât și pentru sirop. Piersicile vor rămâne crocante și aromate dacă sunt preparate conform instrucțiunilor de mai sus.

Related Posts

Remediu natural SUPER eficient în lupta cu virozele și răceala – Absolut GENIAL

octombrie 24, 2024

Măceșe cu miere –  Un adevărat elixir pentru sezonul rece, plin de vitamine și antioxidanți

octombrie 24, 2024

Dulceață de gogonele, cu arome nebănuite – Un deliciu aromat și inedit

octombrie 14, 2024

Ajvar de Casă – Pastă de Ardei și Vinete Super Aromată

octombrie 7, 2024
Cartea mea…
Rețete delicioase
Pâine / Covrigi

Pâine din 6 ingrediente – Cea mai tare rețetă de pâine de casă

Ingredientele sunt simple și ușor de găsit, iar rezultatul final te va fascina. Preparată la…

Mâncare de Paște

Cum se Vopsesc Ouăle de Paște Natural [ROȘU, ALBASTRU, MARO, GALBEN, VERDE]

Rețete pentru Iarnă

Mere la borcan pe iarnă – Cea mai bună metodă de conservare?!

Prăjituri / Dulciuri

Ecler New York Rolls – O adevărată explozie de arome și texturi

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de Fasole cu Afumătură – Cea mai gustoasă ciorbă de fasole pe care am făcut-o în ultima vreme – Zeama asta de varză face minuni

O rețetă simplă de borș de fasole cu coaste afumate. Dacă urmezi fiecare pas cu…

Cină / Prânz

Ficat la Tigaie – Mănânci până nu mai poți – Salată de ceapă – Ceapă crocantă

Vei fi tentat să mănânci fără oprire! Așa de savuroasă este această salată de ceapă,…

Prăjituri / Dulciuri

Rețetă Negresă Autentică – Negresă cu Glazură de Ciocolată – Cum se face Negresa

Negresa a rămas în memoria multora dintre noi ca desertul predilect al copilăriei. Fiecare înghițitură…

Post

Salata care umple mațul – Salată de Ceapă cu Bulion și Morcov (de post)

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.