• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Conopidă la Cuptor – Conopidă gratinată, cu cașcaval – Un adevărat deliciu
Cină / Prânz

Conopidă la Cuptor – Conopidă gratinată, cu cașcaval – Un adevărat deliciu

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

N-aș fi crezut vreodată că voi prepara conopida în acest mod. Însă, de acum înainte, aceasta va fi metoda mea preferată de a găti conopida la cuptor. Conopida gratinată pe care am preparat-o recent a fost un adevărat deliciu; totul a ieșit perfect.

Conopidă la Cuptor

Conopidă la Cuptor

Recipe by vk

Îți împărtășesc o rețetă de conopida la cuptor care nu m-a dezamăgit niciodată și pe care ți-o recomand cu încredere. Este simplă, rapidă și sățioasă.
Și ca să fie experiența culinară și mai savuroasă, cașcavalul gratinat ridică gustul la un nivel superior. Deși este o mâncare delicioasă și cu un conținut redus de calorii.

Print

Ingredients

  • 1.5 kg 1.5 conopidă proaspătă

  • 3 3 ouă

  • 1/4 1/4 linguriță de sare

  • 250 gr 250 pesmeț sau panko

  • 200 gr 200 făină de orez, sau de grâu dacă dorești

  • 200-250 gr 200-250 cașcaval

  • Pentru marinadă:
  • 100 ml 100 ulei măsline

  • 1 1 linguriță piper

  • 1 1 linguriță boia dulce afumată

  • 1/4 1/4 linguriță fulgi de ardei iute

  • 1 1 linguriță sare

  • 5-6 5-6 căței de usturoi

  • 1 1 crenguță de rozmarin

  • 5-6 5-6 frunzulițe de salvie (opțional)

  • 3-4 3-4 crenguțe de cimbru lămâios, doar frunzulițele

  • 2 2 linguri sos Worcester

Directions

  • Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
  • Îndepărtează cotorul conopidei pentru a păstra unitatea florescenței.
  • Taie conopida în felii de 2-3 centimetri grosime.
  • Mărunțește 5 frunzulițe de salvie, o crenguță de rozmarin și 4 firicele de cimbru lămâios.
  • Bate 3 ouă mari într-un bol și adaugă un sfert de linguriță de sare și puțin din amestecul de ierburi.
  • Într-un alt bol, amestecă 100 ml de ulei de măsline, o linguriță de boia dulce afumată, un vârf de linguriță de fulgi de ardei iute, o jumătate de linguriță de piper proaspăt râșnit, restul amestecului de ierburi, o linguriță de turmeric, 5-6 căței de usturoi zdrobiți, 2 linguri de sos Worcester și o linguriță de sare pentru a prepara marinata.
  • Pregătește o tavă pentru copt.
  • Înmoaie fiecare bucată de conopidă în marinată, apoi în făină de orez, în ouăle bătute și în final în panko sau miez de pâine uscat și mărunțit. Așază fiecare bucată în tavă.
  • Coace conopida la cuptor pentru aproximativ 50 de minute la 180 de grade Celsius.
  • Scoate conopida din cuptor și adaugă deasupra cașcaval ras.
  • Pune conopida înapoi în cuptor pentru încă 2-3 minute, pentru a topi și gratina cașcavalul.
  • Între timp, pregătește o salată sau un sos după preferințe pentru a însoți conopida.

Notes

  • Ajustează cantitățile și timpul de gătire după nevoile tale.

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Prăjitura cu Măr a Bunicii: Secretul Gustului Autentic de Acasă

Cină / Prânz

Rețetă simplă delicioasă, macrou marinat la cuptor

Salate

Salată de reveneală – Cea mai bună Salată cu pește afumat și marinat

Cină / Prânz

Musaca rapidă și ușor de făcut – Încearcă și vei fi uimit de această explozie de arome

Prăjituri / Dulciuri

TIRAMISU REȚETA ORIGINALĂ CU OU | REȚETĂ TIRAMISU SPECIAL PENTRU COPII 

Cină / Prânz

Falafel | Rețetă Falafel | Burger Falafel | Falafel de Post

Pâine / Covrigi

Pâine din 6 ingrediente – Cea mai tare rețetă de pâine de casă

Ingredientele sunt simple și ușor de găsit, iar rezultatul final te va fascina. Preparată la…

Cină / Prânz

Cornulețe aperitiv fragede și aromate – Deliciul perfect pentru orice ocazie

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.