Iată ce ingrediente îți sunt necesare pentru această rețetă: costiță de porc, fasole boabe, ceapă, usturoi, tarhon și condimente după preferință. Într-un interval scurt de timp, vei avea o porție de costiță cu fasole, hearty și plină de savoare.
Costiță cu fasole
Recipe by vkDacă dorești să gătești ceva rapid și irezistibil, costița cu fasole este o opțiune excelentă! Această mâncare aromată se prepară într-un timp scurt și va impresiona prin gustul său unic.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
1,5 kg 1,5 coaste
150 g 150 șunculiță afumată
750 g 750 fasole roșie de la conservă sau fiartă
500 g 500 roșii
4 4 căței de usturoi
2 2 cepe medii
1 1 morcov
2 2 lingurițe pastă de tomate
1 1 crenguță de cimbru
1 1 linguriță tarhon uscat
2 2 lingurițe boia de ardei dulce afumată
100-150 ml 100-150 apă
1 1 linguriță sare
1 1 linguriță rasă de piper
Directions
- Taie costița în bucăți.
- Pune cratița pe foc și încinge-o suficient de bine.
- Adaugă în cratiță șunculița afumată și las-o să se topească, eliberând grăsimea și aroma.
- Când șunculița începe să se transforme în jumări, adaugă costița.
- Sigilează costița pe toate părțile, rumenind-o ușor pentru aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte.
- După ce costița s-a rumenit, adaugă 4 căței de usturoi dați pe răzătoare.
- Adaugă 2 cepe tocate mărunt și un morcov dat pe răzătoarea mică.
- Adaugă o lingură rasă de sare și o linguriță rasă de piper proaspăt râșnit.
- Amestecă și lasă să se călească pentru 3-4 minute până ceapa devine transparentă.
- Adaugă două lingurițe cu vârf de pastă de tomate în cratiță și amestecă.
- Toci o roșie mare mărunt și o adaugi în cratiță.
- Amestecă și lasă să se gătească pentru 3-4 minute până când roșia își lasă sucul.
- Folosește fasole din conservă, clătită în prealabil.
- Adaugă 750 de grame de fasole clătită în cratiță.
- Adaugă două lingurițe de boia de ardei dulce afumată și 200 ml de apă.
- Amestecă și lasă să fiarbă.
- Ajustează focul pe minim și lasă să se gătească pentru aproximativ 15 minute sau până când cărnița devine fragedă.
- Dacă este necesar, mai adaugă apă treptat.
- Adaugă o crenguță de cimbru și cam un gram de tarhon uscat mărunțit între palme.
- Păstrează focul moderat spre mic și monitorizează lichidul în cratiță, adăugând mai mult dacă este necesar. Fasolea este gata atunci când carnea este fragedă și toate ingredientele s-au îmbinat armonios într-o minunată fasole cu costiță.