
Cotlet de porc la cuptor pe pat de ceapă și cartofi
Recipe by CristinaAceastă rețetă combină savoarea bogată a fripturii de porc cu simplitatea și confortul cartofilor cu ceapă și usturoi, toate coapte împreună pentru o masă completă și delicioasă.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1 kg 1 cotlet de porc, feliat
6-7 6-7 cartofi medii/mari
4 4 cepe medii
2 2 ciorchini roșii cherry
1 1 căciulie de usturoi
100 ml 100 ulei de floarea soarelui
1 1 linguriță rasă piper
4 g 4 sare
Directions
- Curățați și dați cartofii pe răzătoare. Stoarceți excesul de apă și amidon. Răspândiți cartofii ras într-o tavă uniform.
- Tăiați ceapa și usturoiul felii subțiri și distribuiți-le peste cartofi.
- Presărați sare și piper peste amestecul de cartofi, ceapă și usturoi.
- Stropiți cu aproximativ 100 ml de ulei de floarea-soarelui.
- Folosiți mâinile pentru a amesteca bine cartofii, ceapa, usturoiul, sarea, piperul și uleiul.
- Așezați cotletele de porc peste amestecul de cartofi în tavă. Condimentați cu sare și piper și adăugați un strop de ulei pe fiecare cotlet.
- Pentru un plus de culoare, așezați ciorchine de roșii în tavă. Opțional, presărați-le cu sare.
- Introduceți tava în cuptorul preîncălzit. După 30 de minute, întoarceți cotletele și adăugați mai mult ulei dacă este necesar. Continuați coacerea, întorcând cotletele din nou după o altă jumătate de oră și adăugați usturoiul feliat peste carne.
- Lăsați la cuptor până când carnea și cartofii sunt complet gătiți și aurii, aproximativ 1 oră și 30 de minute în total.
- Scoateți din cuptor și serviți fierbinte, alături de roșiile coapte.