Dacă ți-e poftă de ceva savuros și diferit, uită de hot dog și îndrăznește să prepari un covridog de casă. Rețeta pentru covridog, acest covrig făcut în casă cu crenvurști în interior, este atât de simplă, încât va fi greu să crezi.

Covridog făcut acasă
Recipe by vkDeși la o primă privire ai putea crede că e un hot dog, te-ai înșela. Este de fapt inovația culinară a momentului: covridogul. Un amestec delicios între covrigul tradițional (preparat acasă) și crenvurști.
Ingredients
- Ingrediente Covrigdog:
10-12 10-12 crenvurști de pui, sau de care vă plac
20 gr 20 bicarbonat de sodiu
2 2 litri de apă
- Aluat pentru covrigdog:
500 gr 500 făină de grâu
200 ml 200 apă
10 gr 10 drojdie uscată, sau 25 gr proaspătă
5 gr 5 sare
50 gr 50 untură de porc sau unt topit
20 gr 20 lapte praf
5 gr 5 zahăr
50 gr 50 susan alb
50 gr 50 susan negru
Directions
- Într-un bol pentru planetar, adăugați 500 g de făină.
- Adăugați 20 g de lapte praf.
- Adăugați 10 g de drojdie uscată (sau 25 g proaspătă, în funcție de indicațiile de pe ambalaj).
- Adăugați 5 g de zahăr și o linguriță rasa de sare.
- Amestecați ingredientele uscate folosind o paletă.
- Adăugați 50 g de untură de porc curată. Dacă nu aveți, puteți folosi 50 g de unt topit sau la temperatura camerei.
- Începeți să malaxați, adăugând treptat 400 ml de apă. Începeți cu jumătate din cantitate și ajustați în funcție de necesitate.
- Frământați aluatul până se desprinde de pe marginea bolului.
- Lăsați aluatul să se odihnească pentru jumătate de oră sau până își dublează volumul.
- Împărțiți aluatul în 10 părți egale, fiecare având 60-65 de grame.
- Formați fiecare porțiune de aluat într-un șnur și înfășurați în jurul unui crenvurst.
- Într-un vas cu apă în punct de fierbere, adăugați 30 g de bicarbonat de sodiu.
- Scufundați fiecare covridog în apă fierbinte pentru 30 de secunde.
- Acoperiți covridogii cu susan, fie alb, fie negru.
- Coaceți covridogii în cuptor preîncălzit la 180 de grade, pentru 20-25 de minute.
- Lăsați covridogii să se răcească puțin înainte de a servi.