• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Covrigi de casă cu sare – Covrigi crocanți, cu ierburi aromatice și cu semințe 
Pâine / Covrigi

Covrigi de casă cu sare – Covrigi crocanți, cu ierburi aromatice și cu semințe 

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Cei mai delicioși covrigi de casă se prepară doar cu patru ingrediente esențiale. Descoperă cum să prepari covrigi de casă într-un mod simplu și accesibil, direct în confortul căminului tău.

Covrigi de casă

Covrigi de casă

Recipe by vk

Iată rețeta pentru covrigi făcuți în casă, care sunt crocanți la suprafață, dar moi și pufoși în interior.

Print

Ingredients

  • 650 g 650 făină de grâu (000)

  • aprox. 400 ml aprox. 400 apă

  • 10 g 10 drojdie uscată (25 g proaspătă)

  • 1 1 linguriță de sare

  • 1 1 linguriță de zahăr pentru drojdie

  • 25-30 g 25-30 bicarbonat de sodiu

  • albuș de ou

  • semințe de susan, mac, semințe de floarea-soarelui, dovleac etc

Directions

  • Activează drojdia:
  • Amestecă drojdia uscată cu zahărul și 20-30 ml de apă călduță.
  • Lasă amestecul deoparte pentru 10-15 minute să se activeze.
  • Pregătește aluatul:
  • Într-un bol, pune 650 grame de făină și 10 grame de sare, amestecând pentru a distribui sarea.
  • Adaugă drojdia activată și amestecă.
  • Adaugă treptat 300-400 ml de apă, în funcție de necesitate, și frământă aluatul 10-15 minute până devine elastic și curăță marginile bolului.
  • Lasă aluatul să se odihnească pentru 30 de minute, acoperit și la loc călduț.
  • Formează covrigii:
  • Împarte aluatul în bucăți egale și modelează fiecare bucată în forma de covrig.
  • Pregătește baia de bicarbonat:
  • Într-o oală, pune apă la fiert. Când începe să clocotească, adaugă bicarbonatul de sodiu și amestecă.
  • Pregătește covrigii pentru coacere:
  • După ce aluatul s-a răcit la frigider pentru 15-20 de minute, dă fiecare covrig prin baia de bicarbonat timp de 10 secunde.
  • Așază covrigii pe o tavă de copt.
  • Unge covrigii cu albuș de ou și presară toppingul ales (susan, mac, sare, ierburi de Provence).
  • Realizează niște tăieturi pe covrigi dacă este necesar.
  • Coace la 240 de grade Celsius pentru 20-25 de minute, până când sunt aurii.
  • După coacere, lasă covrigii să se răcorească înainte de a servi.

Related Posts

Pâine multistrat, fără drojdie și aditivi – O pâine sănătoasă și gustoasă

februarie 3, 2025

Cornulețe aperitiv fragede și aromate – Deliciul perfect pentru orice ocazie

ianuarie 15, 2025

Pâine dietetică cu maia – Combinația perfectă între gust și sănătate

ianuarie 14, 2025

Pâine Pizza – Super Pufoasă, se topește-n Gură

septembrie 24, 2024
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Chilli con Carne – Gustos și aromat, cel mai bun din câte am mâncat

Cină / Prânz

Sosuri | Sosul Roșu | Semipreparatul nr. 1 | Cum se face Sos de Roșii

Prăjituri / Dulciuri

Tarta Proteică pentru Pofte Sănătoase – Gust și sănătate într-o singură felie

Cină / Prânz

Rețeta secretă pentru coaste de purcel la cuptor cu un twist delicios

Cină / Prânz

Pizza de Casă Rețetă Rapidă | Aluat Special de Pizza | Pizza de Casă

Rețete pentru Iarnă

Marmeladă de Mere – Cum se face marmelada – Gem de Mere, ce îl tai la cuțit 

Marmeladă de mere sau mere marmeladă, alege denumirea care îți place! În videoclipul atașat, îți…

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de Pui A la Grec

Cină / Prânz

Conopidă la Cuptor – Conopidă gratinată, cu cașcaval – Un adevărat deliciu

N-aș fi crezut vreodată că voi prepara conopida în acest mod. Însă, de acum înainte,…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.