• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Cremă de zahăr ars – Magia din copilărie – Rețetă autentică de cremă de zahăr ars
Prăjituri / Dulciuri

Cremă de zahăr ars – Magia din copilărie – Rețetă autentică de cremă de zahăr ars

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Când eram copii, acest desert era considerat deliciul absolut. Deși știam că se poate face și pe plită sau aragaz, niciodată nu am încercat să o prepar așa.

A sosit momentul să experimentez și să fac o comparație între cele două metode de preparare a cremei de zahăr ars. Vom descoperi care este mai fină și care este mai bine însiropată.

Fiți foarte atenți când topiți zahărul, ca să nu aveți parte de vreo neplăcere ca mine!

Cremă de Zahăr Ars

Cremă de Zahăr Ars

Recipe by vk

V-am pregătit o rețetă autentică de cremă de zahăr ars și vă voi arăta care este cea mai bună variantă de preparare. Magia din copilărie este readusă în lumina reflectoarelor. Pregătesc crema de zahăr ars așa cum se făcea în vremurile de altădată.

Print

Ingredients

  • 1 1 litru lapte

  • 9 9 ouă întregi

  • 150 g 150 zahăr

  • 1/2 1/2 linguriță sare

  • 1 1 lingură esență de vanilie

  • 15 g 15 zahăr vanilat (așa e în rețetă)

  • Pentru glazura de zahăr, mai avem nevoie de 100-150 g, pe care îl topim

Directions

  • Bate bine nouă ouă împreună cu puțină sare, o lingură de esență de vanilie și 15 grame de zahăr vanilat.
  • Adaugă 150 grame de zahăr și continuă să bați compoziția.
  • Încorporează un litru de lapte în amestecul de ou, bătând până ce simți că e suficient amestecat.
  • Topește 100 grame de zahăr la foc mic până devine un caramel, asigurându-te că nu se arde.
  • Întinde caramelul într-o cratiță și pune surplusul în forme de brioșe.
  • Lasă caramelul să se întărească puțin, apoi toarnă compoziția de ou și lapte în cratiță, trecând-o prin sită pentru a împiedica albușul nebătut să ajungă în vas.
  • Coace prima variantă a cremei la cuptor, în bain-marie (adică pui crăticioara într-o tavă cu apă), la 160 de grade Celsius pentru o oră.
  • Pentru a doua variantă, toarnă compoziția în forme, strecurând-o totul, și coace pe plită sau aragaz.
  • Pune un prosop într-o cratiță mai mare, așază formele de brioșă peste prosop, umple cratița cu apă până la jumătatea înălțimii formelor și acoperă cu un capac.
  • Lasă la foc mic pentru 30 de minute.
  • După 30 de minute, oprește focul și lasă cremele să se răcească, apoi desprinde marginile și pune-le la frigider.
  • După ce s-au răcit complet, servește cremele de zahăr ars.

Related Posts

Cremă de Zahăr Ars… Fără Zahăr Ars?!

iunie 16, 2025

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Tocană de Porc – Tocăniță țigănească cu mămăligă – O bunătate de care nu te mai saturi

O tocăniță de porc țigănească, însoțită de faimoasa mămăligă. Mai exact, mămăliga și tocănița de…

Prăjituri / Dulciuri

Batonul proteic – Secretul sportivilor de performanță, acum și pentru tine

Rețete pentru Iarnă

Gogoșari în Oțet, cu Zahăr – Conopidă cu gogoșari, în oțet – Rețetă pentru Iarnă

Iată o rețetă de gogoșari în oțet cu zahăr pentru iarnă, un preparat tradițional, simplu…

Cină / Prânz

Gogoși cu carne – Gogoși pufoase la exterior, suculente în interior

Mâncare de Paște

PASCĂ CU BRÂNZĂ DE VACI | PASCĂ CU BRÂNZĂ DE VACI PE BLAT DE BISCUIȚI

Post

Crocante, Delicioase, Aromate și mai SĂNĂTOASE – Chipsuri de Legume la Cuptor 

Prăjituri / Dulciuri

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

Rețete pentru Iarnă

Cea mai Delicioasă Marinată pentru Ciuperci – Ghebe la borcan în oțet, cum punea bunica

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.