Am decis să îți prezint cum se prepară crenvurștii de pui și de rață. Iată o rețetă pas cu pas pentru crenvurști cu carne de rață și piept de pui.

Crenvurști de casă
Recipe by vkAm decis să îți prezint cum se prepară crenvurștii de pui și de rață. Iată o rețetă pas cu pas pentru crenvurști cu carne de rață și piept de pui.
Ingredients
800 gr 800 carne de rață
800 gr 800 piept de pui
400 gr 400 grăsime și piele de rață
10/20 10/20 metri mațe de oaie sau membrană artificială pentru crenvurști (membrana este necomestibilă)
- Condimente pentru Crenvurști:
40 gr 40 sare
15-20 gr 15-20 Paprika (Boia de Ardei, Dulce/Afumată/Iute)
5 gr 5 piper alb (măcinat)
10 gr 10 usturoi pudră
10 gr 10 pudră de ceapă
5 gr 5 făină de muștar (boabe măcinate fin)
5 gr 5 pudră de ciuperci Champignon (deshidratate și măcinate amestecate cu sare)
Directions
- Scoateți carnea de pe oase.
- Tăiați carnea în cubulețe și puneți la congelator timp de aproximativ o oră.
- Într-un bol mare, amestecați carnea cu toate condimentele.
- Acoperiți bolul cu folie de plastic și puneți la frigider timp de 30 de minute până la o oră.
- Tocați carnea folosind o mașină de tocat, alternând bucățelele de carne: când cu pui, când cu rață, când cu grăsime.
- Tocați carnea de două ori pentru a se asigura că este cât mai fin mărunțită.
- Testați gustul și textura amestecului gătind o mică pârjoluță în tigaie.
- Ajustați gustul și culoarea, dacă este necesar (adică adăugând paprika).
- Adăugați gheața în blender și apoi carnea, mixând până când obțineți o pastă fină.
- Puneți pasta de carne într-un bol, acoperiți cu folie de plastic direct peste pasta de carne și lăsați-o peste noapte în frigider.
- Pregătiți membrana naturală înmuiind-o în apă.
- Folosiți membrana pentru a forma crenvurștii.
- Gătiți crenvurștii după preferințe (fie la abur, fie la grătar, etc.)
Notes
- Puteți ajusta proporțiile și condimentele după gust.