Cu 3 Cartofi și puțin Cașcaval, banalii Cartofi Prăjiți sunt ISTORIE
Recipe by CristinaCu 3 cartofi si puțin cașcaval, banalii Cartofi prăjiți sunt istorie. Nici nu ai idee cât sunt de buni, nici nu ai idee cât sunt de parfumați, ca să nu mai zic, cât sunt de crocanți, chiar și după câteva ore bune! Această reâetă de cartofi prăjiți, gătită în felul acesta, chiar este spectaculoasă. Cu siguranță invitații tăi nu te vor uita prea curând!
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
1 kg 1 de cartofi fierți ca pentru piure
1/2 1/2 linguriță fulgi de ardei iute
1/2 1/2 linguriță piper
5 g 5 sare, sau după gust + 2 g de sare pentru amestecul de cartofi
1 1 linguriță de oregano uscat
5-6 5-6 căței de usturoi
2 2 crengușe rozmarin
4-5 4-5 fire de oregano proaspăt
4-5 4-5 fire de cimbru lămâios
1 1 legătură bună de pătrunjel (doar frunzulițele)
130-140 g 130-140 amidon de porumb
150 g 150 cașcaval
ulei pentru prăjit
Directions
- Tăiați cartofii în cubulețe ca pentru piure și fierbeți-i în apă cu sare până devin moi.
- Între timp, mărunțiți usturoiul și amestecați-l cu puțină sare pentru a-l mărunți mai bine.
- Tăiați frunzele de pătrunjel, cimbru lămâios și rozmarin și adăugați-le peste usturoi.
- Când cartofii sunt gata fierți, scurgeți-i și zdrobiți-i până obțineți un piure.
- Adăugați amestecul de usturoi și ierburi peste piureul de cartofi.
- Adăugați cașcavalul ras și amidonul de porumb și amestecați totul până obțineți un aluat omogen.
- Puneți amidon de porumb pe o suprafață de lucru și întindeți aluatul de cartofi într-un strat uniform de aproximativ 5-6 mm grosime.
- Tăiați aluatul în forme dorite (de exemplu, forma de inimă) și așezați-le pe o tavă acoperită cu amidon.
- Încingeți uleiul într-o cratiță la 130 de grade Celsius și prăjiți crochetele până devin aurii și crocante (aproximativ 5-6 minute).
- Scoateți crochetele pe o tavă cu hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei.
- Serviți crochetele calde, cu sosurile preferate.