• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Desert din resturile de cozonac de la Crăciun, Budincă de Cozonac cu Ciocolată
Prăjituri / Dulciuri

Desert din resturile de cozonac de la Crăciun, Budincă de Cozonac cu Ciocolată

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Desert din resturile de cozonac de la Crăciun, Budincă de Cozonac cu Ciocolată

Desert din resturile de cozonac de la Crăciun, Budincă de Cozonac cu Ciocolată

Recipe by vk

Budinca de cozonac este o delicatesă care îmbină aroma bogată a cozonacului cu textura fină și cremoasă a unei budinci. Cu ingredientele esențiale – cozonacul cu nucă, felii proaspete de kaki sau citrice și ciocolata amăruie – se creează un dans al gusturilor în această rețetă inedită.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Ingrediente budincă de cozonac
  • 600-700 g 600-700 cozonac cu nucă

  • 1 1 kaki, sau felii de portocală, ori felii de măr

  • 60 g 60 ciocolată amăruie

  • Pentru cremă:
  • 400 ml 400 lapte rece

  • 80 g 80 zahăr brun sau normal

  • 15 ml 15 esență de rom

  • 1 g 1 sare

  • 200 ml 200 smântână lichidă

  • 100 g 100 unt 82% grăsime

  • 1/2 1/2 linguriță extract de vanilie, sau esență

  • 3 3 lingurițe amidon de porumb, pentru cremozitate

Directions

  • Într-un vas, combinați laptele, zahărul, esența de rom, sarea, smântâna, untul, esența de vanilie și amidonul.
  • Gătiți amestecul la foc mic, amestecând continuu, până când se îngroașă și untul se topește complet.
  • Într-un bol separat, bateți ouăle, apoi adăugați treptat din amestecul fierbinte pentru a tempera ouăle.
  • Turnați înapoi în vas și amestecați bine.
  • Tăiați cozonacul în felii și apoi în patru.
  • Așezați un strat de cozonac în fundul unei tăvi tapetate cu hârtie de copt, adăugând ciocolată între straturi.
  • Turnați jumătate din crema pregătită peste cozonac. Adăugați un strat de felii de kaki și restul ciocolatei.
  • Adăugați ultimul strat de cozonac și turnați restul cremei.
  • Preîncălziți cuptorul la 170°C.
  • Coaceți pudinca timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când se rumenește frumos.

Recipe Video

Related Posts

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025

Cea Mai Ușoară Plăcintă Cu Brânză – 3 Pași Simpli, Rezultat Delicios

mai 12, 2025

Rețeta De Halva Pe Care N-ai Încercat-o Încă – Cu Bezea – Halva Meringue

mai 5, 2025

Desertul Care Cucerește Lumea – Rețeta De Tiramisu Original 

aprilie 28, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Cum să faci pate de fasole roșie – ingredientul secret al pateului delicios

Cină / Prânz

Dovlecel Umplut cu Legume și Carne | Dovlecel Umplut la Cuptor | Dovlecel la Cuptor

Borș

Borș de fasole păstăi în varianta mea preferată | Pentru iubitorii de delicii

Cină / Prânz

Creveți suculenți în sos cremos de smântână și parmezan

Rețete pentru Iarnă

Gem de Mere – Cei mici adoră această rețetă – Marmeladă de Mere

Am pregătit din nou gem de mere, însă de data aceasta are un ingredient secret.…

Cină / Prânz

Plăcinte cu cartofi – Plăcinte savuroase la tigaie, cu sos de smântână și mărar

Indiferent că le numești plăcinte cu cartofi sau turte cu cartofi și sos de smântână…

Prăjituri / Dulciuri

Exact așa le făcea și bunica – Minciunele, un deliciu al copilăriei

Aceste gogoși, minciunele, uscatele, scovergi de post sau vegane sunt un deliciu al copilăriei. Bunica…

Post

Pate de ciuperci – Pate vegetal – Rețetă de post

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.