• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Dulceață de Prune cu Portocală – Cum se face Marmelada de prune
Rețete pentru Iarnă

Dulceață de Prune cu Portocală – Cum se face Marmelada de prune

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Dulceața de prune cu portocală, o combinație neașteptată și delicioasă! Această asociație culinară extraordinară oferă un gust deosebit, iar prepararea ei este surprinzător de simplă.

Dulceață de Prune cu Portocală

Dulceață de Prune cu Portocală

Recipe by vk

Portocala joacă un rol esențial în reușita acestei dulcețuri. Grație conținutului său bogat de pectină, portocala contribuie la gelifierea naturală a dulceței de prune, oferindu-i o consistență perfectă. Același principiu se aplică și în cazul marmeladei de prune.
Vă invităm să urmăriți videoclipul nostru pentru a descoperi cât de simplu se realizează aceste delicii culinare.

Print

Ingredients

  • 5 kg 5 prune (se curăță de sâmburi)

  • 4 4 portocale BIO (se folosește și coaja)

  • 1 1 lămâie

  • 500 gr 500 zahăr (100gr pentru un kg de prune)

Directions

  • Stoarce sucul din 4 portocale și o lămâie. Păstrează pulpa portocalelor.
  • Cu o linguriță, scoate partea albă a portocalelor și păstrează coaja.
  • Pune într-o oală aproape 5 kg de prune și lasă-le să fiarbă la foc mic timp de aproximativ o oră cu capacul pus, dar nu etanș.
  • Între timp, stoarce restul portocalelor.
  • Adaugă zeama de portocale și zahărul la prunele fierte. Utilizează 100 de grame de zahăr pentru fiecare kilogram de prune.
  • Amestecă bine și adaugă sucul de lămâie.
  • Într-o bucată de muselină, pune partea albă și pulpa de portocală și leagă bine. Adaugă în oală pentru a adăuga aromă și a îngroșa dulceața natural cu pectina conținută.
  • Taie coaja de portocală julien și adaug-o în zeama cu prune și portocale.
  • Lasă la foc mic să scadă pentru 4-5 ore.
  • Verifică dacă dulceața este gata; ar trebui să fie mai groasă și să curgă mai greu.
  • Pune dulceața în borcane și savurează-o când s-a răcit.
  • Marmeladă:
  • Stoarce sucul din prunele rămase după ce ai făcut dulceața și adaugă câteva polonice de zeamă peste prune.
  • Lasă la foc mic, amestecând constant pentru a preveni lipirea.
  • După ce prunele s-au fiert și scăzut, mixează-le bine pentru a obține o pastă.
  • Lasă marmelada să se răcească înainte de a o servi.

Related Posts

Remediu natural SUPER eficient în lupta cu virozele și răceala – Absolut GENIAL

octombrie 24, 2024

Măceșe cu miere –  Un adevărat elixir pentru sezonul rece, plin de vitamine și antioxidanți

octombrie 24, 2024

Dulceață de gogonele, cu arome nebănuite – Un deliciu aromat și inedit

octombrie 14, 2024

Ajvar de Casă – Pastă de Ardei și Vinete Super Aromată

octombrie 7, 2024
Cartea mea…
Rețete delicioase
Rețete pentru Iarnă

Gogoșari la oțet, fără fierbere – Murături aromate pentru iarnă

Prăjituri / Dulciuri

Cozonac Fără Nucă | Cozonac Zebră | Cozonac Fără Umplutură

Cină / Prânz

Creieraș PANE, ca la CARTE

Cină / Prânz

Parizer de casă – Dacă știam că se face așa de ușor, îl făceam numai acasă

Ciorbă / Supă / Borș

Cum se fac găluștele? Metoda simplă! Supă de vită cu găluşte 

Rețete de slăbit

 Salată de Morcov cu Țelină ca-n Moldova – Salată de crudități 

Pregătirea acestei salate este extrem de ușoară și rapidă. Este o salată clasică, inspirată de…

Prăjituri / Dulciuri

Ecler fără coacere – Desert delicios și spectaculos, cu gust de Raffaello

Cină / Prânz

Rețete cu Carne de Vită | Beef Stroganoff | Rețete Rapidă cu Carne de Vită 

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.