• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Exact așa le făcea și bunica – Minciunele, un deliciu al copilăriei
Prăjituri / Dulciuri

Exact așa le făcea și bunica – Minciunele, un deliciu al copilăriei

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Aceste gogoși, minciunele, uscatele, scovergi de post sau vegane sunt un deliciu al copilăriei. Bunica le făcea mereu când eram la țară și ne delectam cu toții cu aceste gogoși atipice.

Minciunele

Minciunele

Recipe by vk

Se fac foarte ușor; aluatul nu trebuie să crească și sunt gata imediat, atât de ușor de făcut cât și de mâncat. Ingredientele pentru minciunele se găsesc mai jos în descriere, iar rețeta de minciunele, pas cu pas, este prezentată în videoclip.

Print

Ingredients

  • 600-650 grame 600-650 făină albă de grâu

  • 70 grame 70 zahăr

  • 2 2 pliculețe zahăr vanilat

  • 3 grame 3 sare

  • 1 1 pliculeț praf de copt sau drojdie (respectând timpii de activare și drojdia)

  • 1 1 lingură coajă rasă de la o portocală sau lămâie bio

  • 50 ml 50 ulei floarea soarelui

  • 300-350 ml 300-350 apă

  • Ulei pentru prăjit

Directions

  • Într-un bol mare, combinați 600 g de făină cu 70 g de zahăr.
  • Adăugați 10 g de praf de copt și amestecați.
  • Adăugați 3-4 g de sare și două pliculețe de zahăr vanilat.
  • Adăugați răzătura de coajă de portocală și amestecați toate ingredientele uscate.
  • Turnați 50 ml de ulei de floarea soarelui peste amestecul uscat.
  • Începeți să adăugați apa, aproximativ 150 ml inițial, și amestecați pentru a forma un aluat. Adăugați restul apei până la 350 ml, dacă este necesar.
  • Frământați aluatul în bol până devine elastic și nelipicios.
  • Presărați făină pe blatul de lucru și tăiați aluatul în două părți.
  • Întindeți prima parte a aluatului într-o formă dreptunghiulară, cu o grosime de aproximativ jumătate de centimetru.
  • Tăiați aluatul întins în fâșii de 7-8 cm lățime, apoi tăiați în formă de romb.
  • Aplicați o tăietură în centrul fiecărui romb și treceți un capăt prin tăietură pentru a forma minciunelele.
  • Lăsați minciunelele să se usuce puțin la temperatura camerei.
  • Încingeți un litru de ulei într-o cratiță la o temperatură de 100-120 de grade Celsius.
  • Prăjiți minciunelele în ulei timp de 5-7 minute pe fiecare parte, sau până devin aurii.
  • Scoateți minciunelele din ulei și lăsați-le să se scurgă de excesul de ulei.
  • Presărați zahăr pudră peste minciunele înainte de servire.

Notes

  • Asigurați-vă că uleiul nu este prea fierbinte pentru a evita prăjirea excesivă sau absorbția excesivă de ulei de către minciunele.
  • Lăsați minciunelele să se usuce puțin înainte de a le prăji pentru a reduce cantitatea de ulei absorbită.
  • Puteți verifica temperatura uleiului aruncând o bucățică mică de aluat în ulei; dacă formează bulbuci, uleiul este încins suficient.
  • Acest aluat este de post și nu conține ouă, lapte sau drojdie.

Related Posts

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Gogoși pufoase cu măr dulce – Rețetă ușoară și rapidă – Gogoși de casă cu 1 măr și 1 ou

Dacă sunteți în căutarea unui mod de a-i uimi pe cei dragi cu un desert…

Cină / Prânz

Calcan, Regele mării negre, gătit simplu – Pe Pat de Legume Aromate

Cină / Prânz

Pui fraged și aromat cu sos de usturoi, unt și vin – Carne fragedă și suculentă, scăldată într-un sos bogat, plin de arome intense

Rețete pentru Iarnă

Varză murată la butoi – Cum se pune varza la murat – Rețetă pentru iarnă

Rețete diverse și zone geografice variate există, însă o varză murată autentică se distinge prin…

Post

Compot de Prune Uscate și Afumate

Cină / Prânz

Cel mai bun Fettuccine Alfredo – Aromele sunt intense, textura catifelată

Prăjituri / Dulciuri

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

Prăjituri / Dulciuri

Cannelloni cu cremă de mascarpone 

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.