• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Fasole Bătută – Cremoasă și tare gustoasă – Fasole făcăluită
Cină / Prânz

Fasole Bătută – Cremoasă și tare gustoasă – Fasole făcăluită

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Astfel, vă prezint o nouă rețetă de fasole, ușor de preparat și fără carne, fiind ideală în perioadele de post, dar și în alte ocazii.

Fasole Bătută

Fasole Bătută

Recipe by vk

De această dată, am preparat fasole bătută, denumită și “făcăluită” în Moldova, o rețetă cunoscută și sub numele de icre de fasole. Ingrediente necesare pentru prepararea fasolei bătute sunt detaliate mai jos, iar modul de preparare pas cu pas al icrelor de fasole este explicat în videoclipul atașat.

Print

Ingredients

  • 600 gr 600 fasole gata fiartă sau de la conservă

  • 150-200 ml 150-200 apă pentru a reîncălzi fasolea

  • 2-3 2-3 cepe medii

  • 100-150 ml 100-150 ulei fl. soarelui pentru călirea cepei

  • 50-100 ml 50-100 ulei extra, pentru a oferi cremozitate la fasolea bătută

  • 2 2 linguri de pastă de tomate, sau bulion de roșii (pentru cine dorește)

  • 6-8 6-8 căței de usturoi

  • 1/2 1/2 linguriță de boia dulce/iute

  • 1 1/2 1 1/2 linguriță de sare sau după gust

  • 1/4 1/4 linguriță de piper sau după gust

Directions

  • Începe prin a toca 3 cepe mărunt.
  • Încălzește 150 ml de ulei de floarea soarelui într-o cratiță, adaugă ceapa și o linguriță și jumătate de sare.
  • Adaugă 10-15 ml de apă și lasă ceapa să se soteze la foc mic pentru 10-20 de minute, amestecând ocazional.
  • Pune 600 de grame de fasole fiartă într-o oală.
  • Adaugă 200 ml de apă și lasă la foc minim pentru a se încălzi, având grijă să nu o arzi.
  • Adaugă 2 linguri de pastă de tomate și un vârf de piper la ceapa sotată, amestecând bine.
  • Închide focul și adaugă o jumătate de linguriță de boia de ardei dulce.
  • Transferă ceapa preparată peste fasolea încălzită.
  • Adaugă 8 căței de usturoi mărunțiți.
  • Mixează totul împreună, adăugând treptat 100 ml de ulei pentru a obține o consistență cremoasă.

Notes

  • Asigură-te că fiecare pas este realizat cu atenție și la foc adecvat pentru a evita prăjirea sau arderea ingredientelor.

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Rețeta Autentică de Zburăței

Cină / Prânz

Plăcinte cu cartofi – Plăcinte savuroase la tigaie, cu sos de smântână și mărar

Indiferent că le numești plăcinte cu cartofi sau turte cu cartofi și sos de smântână…

Cină / Prânz

Rețete cu Carne de Vită | Beef Stroganoff | Rețete Rapidă cu Carne de Vită 

Cină / Prânz

Chiftele cu Ciuperci – Fără Cartofi, fără Făină – O bunătate!

Aceste chifteluțe de ciuperci pot fi preparate cu diferite varietăți de ciuperci sau bureți. Se…

Post

Fără Ou, Fără Lactate, Doar Gust – Salată de Cartofi de Post cu Maioneză

Cină / Prânz

Stufat de Miel cu Stevie – Măcrișul Cucului | Mămăligă la Ceaun și Stufat de Miel

Cină / Prânz

Cea mai suculentă friptură de purcel – O explozie de arome –  Vă dezvăluim toate secretele, cu Bărbosu

Cină / Prânz

Creveți cu orez la cuptor – Cel mai simplu și ușor mod de a-i face super gustoși

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.