• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Ficat la Tigaie – Mănânci până nu mai poți – Salată de ceapă – Ceapă crocantă
Cină / Prânz

Ficat la Tigaie – Mănânci până nu mai poți – Salată de ceapă – Ceapă crocantă

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Vei fi tentat să mănânci fără oprire! Așa de savuroasă este această salată de ceapă, cu ceapă crocantă și ficat prăjit la tigaie.

Ficat la Tigaie cu ceapă

Ficat la Tigaie cu ceapă

Recipe by vk

Vei fi tentat să mănânci fără oprire! Este vorba despre o rețetă turcească, ușor de realizat și rapidă, dar cu un gust deosebit. Aroma ficatului preparat astfel este remarcabilă, iar combinația de ceapă cu sumac și pătrunjel proaspăt intensifică savoarea. Iar ceapa crocantă aduce un plus de rafinament. Toate aceste ingrediente se completează perfect, făcând din această rețetă un adevărat deliciu.

Print

Ingredients

  • Ingrediente ficat prăjit în stil turcesc:
  • aprox. 1 kg aprox. 1 ficat, în funcție de preferințe

  • 150 g 150 făină de grâu

  • 4-5 g 4-5 sare, sau după gust

  • 1 1 linguriță rasă de piper, sau după gust

  • 1 1 lămâie

  • câteva fire de pătrunjel verde

  • 1 1 litru de ulei pentru prăjit

  • Ingrediente salată de ceapă:
  • 2 2 cepe medii, pentru 2-4 pers

  • 1 1 linguriță sumac

  • 1/4 1/4 linguriță piper

  • 1/2 1/2 linguriță sare, sau după gust

  • 1 1 legătură bună de pătrunjel proaspăt

  • Ingrediente ceapă crocantă:
  • 2 2 cepe medii

  • 1 1 gălbenuș de ou

  • 100v 100v făină de grâu

  • 2-3 2-3 sare, sau după gust

  • 1/4 1/4 linguriță piper, sau după gust

  • 1/2 1/2 linguriță fulgi de ardei iute

  • Ingrediente sos de iaurt:
  • 200 g 200 iaurt 10% grăsime

  • sare, piper după gust

  • puțin ketchup

  • puțin sos iute

  • o lingură zeamă de lămâie

Directions

  • Prepararea ficatului:
  • Curăță pielița de pe ficat.
  • Taie ficatul în fâșii de aproximativ 2 centimetri și apoi în bastonașe de 2-2,5 centimetri și în final în cubulețe.
  • Într-o caserolă, adaugă aproximativ 150 grame de făină albă de grău, o linguriță rasă de piper și una de sare (aproximativ 3-4 grame).
  • Treci fiecare bucățică de ficat prin făină, scuturând excesul.
  • Încinge ulei într-o tigaie (aproximativ un deget înălțime) și prăjește bucățelele de ficat până se rumenesc uniform.
  • Scurge ficatul prăjit pe un șervet de hârtie.
  • Prepararea salatei de ceapă:
  • Taie patru cepe (mediu spre mic) pe jumătate și apoi fâșiuțe.
  • Într-un bol, adaugă două cepe tăiate, piper proaspăt râșnit, jumătate de linguriță de sare, pătrunjel proaspăt tocat și o linguriță cu vârf de sumac. Amestecă bine.
  • Prepararea chipsurilor de ceapă:
  • Într-un bol, amestecă ceapa tăiată fideluțe cu un gălbenuș de ou.
  • Într-un alt bol, adaugă 50 grame de făină, jumătate de linguriță de fulgi de ardei iute, puțin piper și jumătate de linguriță de sare.
  • Îmbracă ceapa în amestecul cu făină.
  • Într-o tigaie cu ulei încins, prăjește bucățelele de ceapă până devin crocante.
  • Asamblarea:
  • Așază pe un platou ficățelul prăjit.
  • Alături adaugă salata de ceapă și chipsurile de ceapă.
  • Decorează cu pătrunjel verde și câteva felii de lămâie.

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Post

Prăjitură Dietetică de POST cu MORCOV, Fără ZAHĂR 

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură cu mere rapidă și super delicioasă

Astăzi am pregătit pentru voi o rețetă secretă pe care cu siguranță nu v-ați gândit…

Rețete pentru Iarnă

Gogoșari în Sos de Bulion – Rețetă pentru Iarnă – Gogoșari în Sos de Roșii

Ce ar fi iarna fără delicatese? Haideți să vorbim despre acești gogoșari în sos de…

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de purcel cu carne de porc crescută la Ferma Soarelui – A ieșit extraordinară, cu un gust autentic și aromată

Salate

Salată caldă de ton – O rețetă simplă, sănătoasă și gata în câteva minute

Cină / Prânz

Mămăligă cu Barabule – E fenomenală – Mămăligă cu cartofi

Mămăliga este cel mai versatil aliment și se potrivește cu absolut orice. Acest preparat tradițional…

Cină / Prânz

Vinete coapte cu roșii și cașcaval – Aromă intensă și gust irezistibil

Cină / Prânz

Mâncărică de Limbă – Mâncărica-i genială, genial de bună – Merită să încercați măcar o dată

Limba cu sos de roșii este, de departe, cea mai gustoasă variantă. Vă asigur că…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.