Pentru această ceafă de porc preparată la cuptor, am folosit ingrediente simple și accesibile, pe care le poți găsi enumerate mai jos în descriere. Pașii rețetei sunt detaliați în video pe care îl poți urmări pentru a vedea exact modul de preparare.
Friptură de Porc cu Sos de Roșii
Recipe by vkSe apropie perioadele în care carnea de porc este foarte căutată, iar această friptură de porc cu sos de roșii și cartofi la cuptor este excepțională. Combinația de cartofi la cuptor cu carne de porc reușește să încânte de fiecare dată, iar adăugarea unui sos de roșii o face pur și simplu genială.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
1 kg 1 ceafă de porc
1 kg 1 cartofi
450-500 ml 450-500 suc de roșii
50 ml 50 ulei fl. soarelui, sau grăsime de pasăre/porc
10-15 10-15 căței de usturoi
1/2 1/2 linguriță piper boabe, sau după gust
1/2 1/2 linguriță coriandru boabe
1/2 1/2 linguriță de boia dulce afumată
1 1 linguriță de muștar
1 1 lingură de gem (merișoare, prune, caise, etc.)
2-3 2-3 frunzulițe de dafin
câteva firicele de cimbru
4-5 4-5 frunzulițe de salvie
sare după gust
Directions
- Curățați și spălați usturoiul, apoi puneți-l în mojar.
- Adăugați sare de mare (aproximativ o linguriță, ajustând după gust ulterior) peste usturoi pentru a-l mărunți mai ușor.
- Mărunțiți usturoiul în mojar, apăsând pentru a lăsa sarea să-și facă treaba.
- Adăugați o jumătate de linguriță de piper boabe multicolor și o jumătate de linguriță de coriandru boabe în mojar, mărunțindu-le împreună cu usturoiul.
- Opțional, adăugați jumătate de linguriță de paprika afumată pentru gust.
- Includeți o linguriță de muștar Dijon și o lingură plină de gem de merișoare pentru dulceață și aromatizare.
- Pregătiți aproximativ 500 ml de suc de roșii și amestecați cu amestecul de usturoi și condimente din mojar. Ajustați sarea după gust.
- Adăugați 50 ml de ulei de floarea soarelui în amestecul cu suc de roșii.
- Curățați și tăiați 10 cartofi mici în patru părți, îndepărtând zonele verzi dacă este cazul.
- Într-o tavă încăpătoare, aranjați un kilogram de ceafă de porc tăiată în felii.
- Turnați sosul pregătit peste ceafa de porc și asigurați-vă că fiecare bucată este acoperită de sos.
- Adăugați cartofii în tavă, distribuindu-i printre bucățile de carne și sos.
- Adăugați pentru aromă 3 frunze de dafin, frunze de salvie și cimbru lămâios, încorporându-le în sos.
- Coaceți preparatul în cuptor la 180 de grade Celsius, folosind căldură de jos și de sus, pentru aproximativ o oră (ajustați timpul de gătire după nevoie).
- La final, verificați dacă friptura este fragedă și gustoasă și serviți cu sosul din tavă.