Friptură de Pui în vin, la Cuptor, cu Cartofi Natur Fierți cu leuștean
Recipe by CristinaServește friptura cu cartofi natur și un mujdei de usturoi pentru o masă delicioasă. Această friptură simplă și rapidă de pui este perfectă pentru o cină savuroasă și ușor de preparat. Poftă bună!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
- Ingrediente friptură de pui în vin:
pulpe de pui
căței de usturoi (mai mari)
200 ml 200 vin alb, aproape cât să acopere carnea
sare și piper după gust
- Pentru cartofii natur:
cartofi mai mărișori (1-1.5kg)
frunze de leuștean uscat sau 1/2 legătură leuștean verde
linguriță de sare
legătură de pătrunjel
50 50 unt, sau zeama de la friptură
Directions
- Friptură de pui în vin:
- Pune pulpele de pui într-un vas și condimentează-le cu sare și piper pe ambele părți.
- Taie 4 căței de usturoi în felii și distribuie-le printre pulpele de pui.
- Rulează fiecare pulpă și așează-le în vasul yena. Asigură-te că partea cu pielea este pe interior.
- Toarnă uleiul de floarea soarelui peste pulpe și apoi adaugă vin alb până când pulpele sunt acoperite.
- Acoperă vasul cu un capac și coace la cuptor la 180 de grade Celsius timp de o oră și jumătate. În prima oră, lasă capacul pus, iar în ultima jumătate de oră îndepărtează-l pentru a permite evaporarea lichidului și rumenirea cărnii.
- În ultima jumătate de oră, adaugă usturoiul rămas (trecut prin presă) peste carne și lasă la cuptor fără capac pentru a se rumeni.
- Catofi natur:
- Pune cartofii tăiați într-o oală și acoperă-i cu apă.
- Adaugă sarea și frunzele de leuștean.
- Fierbe cartofii până când devin moi, aproximativ 25 de minute.
- Scurge cartofii de apă și îndepărtează frunzele de leuștean.
- Adaugă o cantitate mică de zeamă de la friptura de pui pentru aromatizare (sau unt, dacă preferi).
- Condimentează cu piper proaspăt măcinat.
- Adaugă pătrunjelul proaspăt tocat peste cartofi.