• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Fritatta – Omletă cu cartofi prăjiți, parmezan și legume – Rețetă deosebită
Cină / Prânz

Fritatta – Omletă cu cartofi prăjiți, parmezan și legume – Rețetă deosebită

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Frittata cu cartofi prăjiți, parmezan și legume reprezintă, fără îndoială, o omletă deosebită.

Fritatta  (Omletă cu cartofi prăjiți, parmezan și legume)

Fritatta (Omletă cu cartofi prăjiți, parmezan și legume)

Recipe by vk

Combinând cartofii, ouăle și parmezanul, obții un mix gustos și original. Dacă dorești să deguști cea mai delicioasă frittata cu cartofi prăjiți și legume, aceasta este rețeta pe care o cauți.

Print

Ingredients

  • 1 kg 1 cartofi

  • 8 8 ouă

  • 1-2 1-2 ardei kapia

  • 4-5 4-5 fire de ceapă verde

  • 4-5 4-5 fire usturoi verde

  • 100 g 100 bacon

  • 200 g 200 sparanghel proaspăt (opțional)

  • 2-3 2-3 căței de usturoi

  • 100 g 100 parmezan ras

  • 1 1 lingură bună untură de pasăre/porc (opțional)

  • 40-50 ml 40-50 ulei de măsline sau floarea-soarelui

  • sare după gust

  • piper după gust

Directions

  • Curăță cartofii și spală-i în două-trei ape.
  • Taie-i în cubulețe de aproximativ un centimetru și jumătate.
  • Într-o cratiță, pune o lingură de untură (de pasăre) și topește-o.
  • Adaugă 40-50 mililitri de ulei.
  • Când untura este topită, adaugă cartofii.
  • Rumeniți-i vreo 10 minute.
  • Taie 2 ardei capia în felii, rondele sau cerculețe.
  • Taie jumătate de legătură de sparanghel (circa 250 grame, fără capete) în cilindrii de aproximativ 1 cm.
  • Lasă mugurașii puțin mai mari.
  • Unește 4 file de ceapă verde cu 4 file de usturoi verde și taie-le. Taie partea albă mai fin și partea verde mai grosolan.
  • Dacă cartofii sunt rumeniți, scurge-i de grăsime și întoarce-i în cratiță.
  • Adaugă șunculiță (bacon) și gătește pentru 2-3 minute.
  • Adaugă sare și piper după gust.
  • Adaugă sparanghelul și 2-3 căței de usturoi mărunțit.
  • Adaugă și ardeiul capia și amestecă bine.
  • După aceea, adaugă ceapa și usturoiul verde.
  • Adaugă 50-100 grame de parmezan ras și amestecă cu grijă.
  • Bate 8 ouă într-un castron separat și toarnă-le peste amestecul din cratiță, asigurându-te că oul ajunge peste tot.
  • Agită ușor cratița și lasă să se gătească.
  • Dacă este gata pe o parte, pune un platou mare peste cratiță și răstoarnă frittata. Apoi, returnează-o cu grijă în cratiță și lasă-o să se gătească pe partea cealaltă.
  • Când este gata, răstoarnă din nou frittata pe un platou.
  • Adaugă puțin parmezan ras pe deasupra și câteva rondele de ceapă verde pentru decor.

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Rulouri cu Bacon și Cașcaval – Fără pretenții, fără complicații, simplu și rapid

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de Burtă ca la Carte – Cum se face Ciorba de burtă – Rețetă pas cu pas

Secretele preparării ciorbei de burtă, modul de preparare și tehnicile de „dres” ale acestei ciorbe,…

Post

Fără Ou, Fără Lactate, Doar Gust – Salată de Cartofi de Post cu Maioneză

Cină / Prânz

Salată de cartofi cu pește marinat – Colorată, vitaminizată – Cu tot ce trebuie

Posibilitatea de a prepara rapid o salată delicioasă este un atu valoros, în special atunci…

Cină / Prânz

Rață pe Varză – Cum să faci o RAȚĂ SUCULENTĂ la cuptor

Cină / Prânz

Ciulama de Ciuperci | Ciuperci cu Smântână | Mâncărică de Ciuperci

Prăjituri / Dulciuri

 PAPANAȘI PRĂJIȚI la TIGAIE – Moldovenești 

Ovo-Lacto-Vegetarian

Maioneză de Post din Lapte de Soia – Foarte ușoară, foarte fină, foarte delicioasă

Este ideală pentru salata de vinete sau chiar salata de boeuf, având o aromă delicioasă.…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.