• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Ghebe la borcan, pentru iarnă – Ghebe pentru tocănițe – Ghebe marinate
Rețete pentru Iarnă

Ghebe la borcan, pentru iarnă – Ghebe pentru tocănițe – Ghebe marinate

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Atât de delicioase sunt aceste ghebe conservate pentru iarnă, încât ori de câte ori vrei să prepari ceva, ai impresia că tocmai au fost culese. Acești opintici, mici ciuperci cu un gust deosebit, sunt conservați printr-o metodă simplă și eficientă, garantându-ți că se vor păstra perfect în cămara ta până când vei decide să le savurezi.

Ghebe la Borcan, pentru Tocănițe

Ghebe la Borcan, pentru Tocănițe

Recipe by vk

Ghebele în saramură se pot transforma în ingrediente stelare pentru ciulama de ciuperci, tocană de ghebe, zacuscă de ghebe, sau în ghebe marinate cu gogoșari și ceapă.

Print

Ingredients

  • Ghebe/Opințici

  • Sare neiodată

  • Apă

Directions

  • Curățați ghebele de frunzulițe, puf, murdărie și pământ.
  • Separați ciupercile mici pentru salată și celelalte pentru conservare.
  • Spălați ciupercile în 4-5 ape călduțe până când apa iese curată.
  • Puneți ciupercile într-o oală mare și adăugați o linguriță de sare la fiecare kilogram de ciuperci.
  • Umpleți oala cu apă și puneți la foc mare.
  • Adăugați o ceapă pentru a verifica dacă ciupercile sunt comestibile (dacă ceapa rămâne albă, ciupercile sunt bune de mâncat).
  • Când apa începe să fiarbă, reduceți focul și lăsați să fiarbă pentru încă 25-30 de minute.
  • Scoateți spuma care se formează la suprafață.
  • Scoateți ciupercile din apă și lăsați-le să se scurgă.
  • Clătiți-le sub un jet de apă rece.
  • Așezați ciupercile în borcane, presându-le bine pentru a elimina golurile de aer.
  • Adăugați o lingură de sare în fiecare borcan.
  • Completați cu apă până la buza borcanului, dar fără să depășească.
  • Sterilizare:
  • Puneți borcanele în cuptor la 160 de grade Celsius pentru 30 de minute, după ce cuptorul s-a preîncălzit.
  • Alternativ, puteți utiliza metoda bain marie, dar trebuie să lăsați capacul nestrâns până la final pentru a permite eliberarea presiunii.
  • Scoateți borcanele din cuptor și ștergeți marginile pentru a îndepărta sarea.
  • Puneți și strângeți capacele.
  • Acoperiți borcanele cu o păturică și lăsați-le să se răcească treptat timp de 2-3 zile.
  • Depozitați borcanele într-un loc răcoros și întunecat până când sunt necesare pentru utilizare.

Notes

  • Pentru un kg de ghebe curățate ce se pun la fiert, se pune o linguriță de sare neiodată, aprox. 10 gr de sare.
  • Suplimentar se mai pun 10-15 gr de sare înainte de sterilizarea borcanelor, (vezi video pentru detalii).

Related Posts

Remediu natural SUPER eficient în lupta cu virozele și răceala – Absolut GENIAL

octombrie 24, 2024

Măceșe cu miere –  Un adevărat elixir pentru sezonul rece, plin de vitamine și antioxidanți

octombrie 24, 2024

Dulceață de gogonele, cu arome nebănuite – Un deliciu aromat și inedit

octombrie 14, 2024

Ajvar de Casă – Pastă de Ardei și Vinete Super Aromată

octombrie 7, 2024
Cartea mea…
Rețete delicioase
Rețete pentru Iarnă

Castraveți în Oțet – Castraveți Bulgărești pentru Iarnă

Această rețetă de castraveți în oțet Bulgărești este excepțională, reușind să creeze un amestec de…

Mâncare de Paște

Pastramă de Oaie – REȚETA VECHE DE LA STÂNĂ

Borș

Borș de fasole păstăi în varianta mea preferată | Pentru iubitorii de delicii

Prăjituri / Dulciuri

Deliciul tentant: Rețetă de jeleu de ciocolată | Desert homemade

Salate

Salată cu Pește, Macrou Marinat la Rece, Pește Marinat în Oțet, Macrou Marinat

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitura Fanta – O prăjitură rapidă, cremoasă și rafinată

Cină / Prânz

Ai gustat vreodată Fritto Misto ? O experiență culinară de neuitat

Rețete pentru Iarnă

Marmeladă de Mere cu Cacao – Cremoasă, fină și cu aromă de ciocolată – Un deliciu pentru cei mici

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.