• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Ghiveci de Legume cu Vinete –  Tocană de Vinete la Borcan pentru Iarnă – Rețetă de nota 10
Rețete pentru Iarnă

Ghiveci de Legume cu Vinete –  Tocană de Vinete la Borcan pentru Iarnă – Rețetă de nota 10

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Toate ingredientele necesare pentru tocană de vinete sunt enumerate în descrierea de mai jos. Pentru instrucțiuni detaliate pas cu pas despre cum să prepari ghiveciul de legume cu vinete, te invit să urmărești videoclipul inclus.

Ghiveci de Legume cu Vinete

Ghiveci de Legume cu Vinete

Recipe by vk

În rândurile următoare, voi detalia pașii pe care îi urmez pentru a prepara un ghiveci de legume cu vinete desăvârșit. Voi oferi, de asemenea, instrucțiuni detaliate pentru a prepara o tocană de legume aromată și delicioasă, ideală pentru conservare.

Print

Ingredients

  • 4 4 vinete, aprox. 1.5 kg

  • 2 2 roșii mari, 600 gr

  • 2 2 ardei kapia, sau grași, sau gogoșari

  • 1 1 căciulie de usturoi

  • 1 1 ardei iute

  • 4 4 cepe medii

  • 2 2 morcovi, aprox. 250 gr

  • 1 1 dovlecel, aprox. 300 gr.

  • 1 1 legătură mărar proaspăt

  • 1 1 legătură pătrunjel proaspăt

  • 1 1 litru de suc de roșii

  • 1 1 linguriță de piper

  • 1 1 linguriță de sare

  • 150 ml 150 ulei fl. soarelui

  • 50 ml 50 ulei de măsline

Directions

  • Îndepărtează codița vinetelor și taie-le în cubulețe.
  • Pune vinetele într-un bol cu apă și sare pentru a le forța să-și lase zeama amăruie.
  • Pregătirea legumelor:
  • Taie dovlecelul, morcovii, ardeii capia și roșiile în cubulețe.
  • Toacă ceapa și usturoiul.
  • Gătirea vinetelor:
  • Încălzește 100 ml de ulei într-o oală și adaugă vinetele. Lasă-le să se rumenească ușor timp de 15-20 de minute, amestecând din când în când.
  • Gătirea legumelor:
  • Într-o altă oală, adaugă 50 ml de ulei de floarea-soarelui și 50 ml de ulei de măsline.
  • Adaugă jumătate din usturoi și lasă-l să se aromatizeze puțin, apoi adaugă ceapa și amestecă.
  • Adaugă morcovii și lasă-i să se gătească timp de câteva minute.
  • Adaugă dovlecelul, ardeii capia și tulpinile de la verdeață și lasă să se gătească timp de 5 minute.
  • Adaugă roșiile tăiate în cubulețe și lasă să se gătească alte 3 minute.
  • Toarnă sucul de roșii, adu amestecul la punctul de fierbere.
  • Adaugă amestecul de legume peste vinete și lasă să fiarbă împreună timp de 15-20 de minute la foc moderat spre mic.
  • Adaugă cealaltă jumătate de usturoi tocat și verdeața tocată mărunt.
  • Lasă să fiarbă încă 5 minute.
  • Pregătire pentru conservare (opțional):
  • Sterilizează borcanele la cuptor la 150 de grade timp de 15-20 de minute.
  • Umple borcanele fierbinți cu mâncarea fierbinte de vinete, apoi închide-le ermetic.
  • Înfășoară borcanele într-o pătură și lasă-le să se răcească complet timp de 2-3 zile.

Related Posts

Remediu natural SUPER eficient în lupta cu virozele și răceala – Absolut GENIAL

octombrie 24, 2024

Măceșe cu miere –  Un adevărat elixir pentru sezonul rece, plin de vitamine și antioxidanți

octombrie 24, 2024

Dulceață de gogonele, cu arome nebănuite – Un deliciu aromat și inedit

octombrie 14, 2024

Ajvar de Casă – Pastă de Ardei și Vinete Super Aromată

octombrie 7, 2024
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Ostropel cu carne de VIȚEL – Rețetă inedită

Mâncare de Paște

Pască cu Ciocolată și Aluat Pufos ca de Pandișpan

Post

Tradiționala Rețetă Românească de COLIVĂ 

Cină / Prânz

Cartofi copți de 2 ori, Cu bacon, ceapă și brânză

Sărbători de Iarnă

VIN FIERT [PERFECT AROMAT] | Vin Fiert cu Scorțișoară | Vin Fiert Rețeta

Cină / Prânz

Rețete cu Paste | Lasagna Bolognese | Sos Ragu Bolognese

Salate

Rapidă, sănătoasă și delicioasă – Salată de icre cu ton, ideală ca aperitiv

Cină / Prânz

Musaca de Cartofi cu Carne Tocată și Vinete – Rețetă de Musaca Grecească

Când te gândești la această musaca grecească, preparată cu cartofi, carne tocată și vinete, e…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.