• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină »  Inele de Calamar Crocante și Aurii: Rețetă Simplă și Delicioasă Calamar pane
Cină / Prânz

 Inele de Calamar Crocante și Aurii: Rețetă Simplă și Delicioasă Calamar pane

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
 Inele de Calamar Crocante și Aurii: Rețetă Simplă și Delicioasă Calamar pane

 Inele de Calamar Crocante și Aurii: Rețetă Simplă și Delicioasă Calamar pane

Recipe by vk


Inele de calamar crocante și aurii: o rețetă simplă și delicioasă în care inelele de calamar sunt acoperite cu o crustă crocantă, apoi prăjite până devin aurii și crocante. Acest preparat este adesea servit cu diverse sosuri, precum sos de usturoi, sos de roșii sau maioneză, și este o gustare apreciată în bucătăria mediteraneană și internațională.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 2-3 buc 2-3 calamar congelat

  • 4 4 ouă

  • făină albă de grâu

  • pesmet

  • 1 1 linguriță sare

  • 1 1 linguriță boia dulce

  • 1 1 linguriță usturoi pudră

  • 1 1 linguriță pătrunjel uscat

  • 1 l 1 ulei

Directions

  • Alege calamari proaspeți sau congelați (curățați) și taie-i în inele de aproximativ un centimetru lățime.
  • Bate 4 ouă într-un bol, adăugând puțină sare.
  • Într-un alt bol, amestecă făină cu boia dulce, usturoi pudră, pătrunjel uscat și sare.
  • Pregătește pesmetul panko din pâine albă uscată la cuptor și tăiată mărunt.
  • Tăvălește fiecare inel de calamar prin făină, apoi prin ou și în final prin pesmetul panko. Repetă trecerea prin ou și pesmet pentru un strat mai gros.
  • Încinge un litru de ulei într-o cratiță înaltă.
  • Prăjește inelele de calamar pane până devin aurii și crocante, aproximativ 5 minute, ajustând focul dacă este necesar pentru a evita arderea.
  • Serveste inelele de calamar calde, alături de o maioneză de usturoi sau sosul tău preferat.

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Rețete pentru Iarnă

Dulceață de Vișine ca la Bunica – Vișine pentru Iarnă – Rețetă tradițională, fără conservanți

Dulceață de vișine la fel cum făcea bunica, plus vișine conservate pentru prăjitura cu vișine…

Cină / Prânz

Chiftele Marinate în sos de roșii – Rețeta preferată a familiei

Cină / Prânz

Cea mai gustoasă salată de morcovi – Rețetă simplă și rapidă

Ciorbă / Supă / Borș

Supă cremă de mălai

Cină / Prânz

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

Prăjituri / Dulciuri

Cremșnit de Casă – Un dulce de nerefuzat – Cremos și delicios

Deși s-ar putea să par exagerat de entuziasmat, crede-mă, acesta este de fapt desertul de…

Cină / Prânz

Pastramă de Porc afumată – Cum se face pastrama – Mamă… deja îmi plouă în gură…

În rândurile următoare, voi dezvălui cum se pregătește pastrama de porc. Pastramă din ceafă de…

Cină / Prânz

Ceafă de porc la Tavă – N-am mâncat niciodată carne de porc atât de gustoasă

Într-adevăr, așa este! Nu am savurat niciodată o carne de porc atât de gustoasă! Această…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.