Mai jos, am inclus lista de ingrediente pentru a vă face ușor să pregătiți această rețetă. Vreau să mă asigur că aveți tot ce vă trebuie la îndemână pentru a putea urma cu succes rețeta.
![Ketchup de Casă](https://ed8x7xgerv7.exactdn.com/wp-content/uploads/2023/10/maxresdefault-30.jpg?strip=all&lossy=1&resize=530%2C530&ssl=1)
Ketchup de Casă
Recipe by vkVă voi arăta în detaliu cum am pregătit acest sos special, perfect pentru pizza, burgeri și chiar paste.
Este întotdeauna util să ai acest semi-preparat la îndemână, astfel îl poți utiliza rapid în rețetele tale preferate atunci când ai nevoie.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
5 kg 5 roșii
2 2 crenguțe de cimbru
2 2 crenguțe de rozmarin
1 1 crenguță de salvie
1/2 1/2 legătură busuioc
3 3 cepe medii
50 50 grame zahăr brun
25-30 ml 25-30 sos Worcester
25-30 ml 25-30 sos Soia
1 1 lingură de muștar pudră
3 3 linguri de sare de mare
1 1 lingură de boia de ardei
1 1 linguriță de piper
2 2 căței de usturoi
4 4 frunzulițe de dafin
1 1 cuișor
Directions
- Spală și curăță bine roșiile și taie-le în sferturi.
- Folosește o mașină de tocat sau un blender pentru a transforma roșiile în suc.
- Pune sucul obținut într-o oală mai mare și adu-l la punctul de fierbere.
- Redu focul și lasă sucul de roșii să fiarbă timp de cel puțin jumătate de oră sau până când scade puțin în volum.
- Într-un mojar, mărunțește boabele de muștar.
- Adaugă în oală cele 3 cepe tăiate în bucăți mici, usturoiul mărunțit, zahărul brun, frunzele de dafin, boiaua de ardei dulce, sosul Worcester, sosul de soia, piperul, și sarea de mare.
- Adaugă tijele de țelină și crenguțele de cimbru, rozmarin, salvie și busuioc.
- Amestecă bine toate ingredientele în oală și lasă-le să fiarbă la foc mic timp de cel puțin o oră sau până când ceapa devine moale.
- Gustă sosul și ajustează condimentele dacă este necesar.
- După ce sosul a fiert și a obținut consistența dorită, îl poți turna în sticle sau borcane de sticlă pentru conservare.
- Închide bine sticlele cu capace și lasă-le să se răcească treptat.