• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Lichior de Vișine – Băutura perfectă pentru musafiri – Cum se prepară Vișinata
Rețete pentru Iarnă

Lichior de Vișine – Băutura perfectă pentru musafiri – Cum se prepară Vișinata

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Alegerea Ideală pentru Ospățul Musafirilor”. Cu adevărat, această băutură alcoolică a fost alegerea predilectă pentru primirea oaspeților de-a lungul decadelor, dacă nu chiar secolelor. Vișinata se potrivește de minune atât pentru doamne și domnișoare (care au atins vârsta majoratului), cât și pentru domni.

Vișinată - Lichior de Vișine

Vișinată – Lichior de Vișine

Recipe by vk

Dacă nu ai avut încă ocazia să deguști sau să prepari acest lichior de vișine, te afli acum cu un pas mai aproape de a face acest lucru. Ingredientele necesare preparării vișinatei sunt ușor de găsit, iar rețeta detaliată, pas cu pas, este disponibilă în materialul video atașat.

Print

Ingredients

  • 2.5 kg 2.5 vișine proaspete

  • 1.5-2 kg 1.5-2 zahăr în funcție de cât de dulci sunt vișinele

  • 1-2 L 1-2 alcool (țuică de vișine, alcool dublu-rafinat, vodcă, sau după preferințe)

Directions

  • Umple un borcan alternând straturi de vișine cu straturi de zahăr, începând cu un strat de vișine și terminând cu unul de zahăr.
  • Agită borcanul ușor pentru a asigura că fiecare vișină este acoperită de zahăr.
  • Închide borcanul și lasă-l într-un loc întunecos pentru 10 zile.
  • Agită borcanul zilnic.
  • După cele 10 zile, deschide borcanul; zahărul ar trebui să fie topit și vișinele ar trebui să fi lăsat sirop.
  • Toarnă țuica în borcan, asigurându-te că alcoolul are peste 40 de grade pentru a obține o vișinată între 25 și 35 de grade.
  • Închide borcanul și agită bine pentru a omogeniza conținutul.
  • Lasă-l să se așeze; poți adăuga mai mult alcool când nivelul scade.

Notes

  • Asigură-te să ai un alcool de calitate, în acest caz s-a folosit țuică de vișine de la un producător de încredere.

Related Posts

Cireșată – Lichior aromat, echilibrat și delicios

mai 28, 2025

Cornată – Lichior fin cu gust aparte, preferatul doamnelor

mai 28, 2025

Nucata – Lichiorul din nuci verzi cu multiple beneficii

mai 28, 2025

Remediu natural SUPER eficient în lupta cu virozele și răceala – Absolut GENIAL

octombrie 24, 2024
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Rapid și ușor – Pâinici brioșe cu brânză, gata în câteva minute

Prăjituri / Dulciuri

Rețetă foarte rapidă de Gogoși cu lingura 

Cină / Prânz

 Nu pot lăuda suficient această rețetă – Tocană de fasole verde

Cină / Prânz

Aripioare picante – Aripioare picante și crocante, cu sos dulce-picant – Aripioare făcute la cuptor

Prepararea acestor aripioare picante este extrem de simplă și accesibilă. Nu necesită o listă lungă…

Prăjituri / Dulciuri

O prăjitură cu mere rapidă și super delicioasă

Rețete pentru Iarnă

Zacuscă de Vinete pentru Iarnă – Gustoasă și savuroasă – Metodă de Conservare Sigură

În afară de rețeta de zacuscă de vinete, vei găsi și o metodă sigură de…

Ciorbă / Supă / Borș

Supă cremă de Linte Roșie – Gustoasă și savuroasă – Nimeni nu refuză încă o porție

Este o supă cu legume și linte roșie, fină la gust, accesibilă și absolut delicioasă.…

Cină / Prânz

 Salată de Ton cu Cartof Dulce

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.