• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Mămăligă cu Barabule – E fenomenală – Mămăligă cu cartofi
Cină / Prânz

Mămăligă cu Barabule – E fenomenală – Mămăligă cu cartofi

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Mămăliga este cel mai versatil aliment și se potrivește cu absolut orice. Acest preparat tradițional poate deveni chiar și desert.

Așa că, dragi pofticioși, până data viitoare când voi reveni cu o nouă rețetă, vă las să folosiți mălaiul așa cum se cuvine, cu o mămăligă de cartofi de zile mari.

Mămăligă cu Barabule

Mămăligă cu Barabule

Recipe by vk

Da, poți să-i spui mămăligă cu mălai, dacă asta îți dorești, însă este mai mult decât atât. Ar fi mai adecvat dacă ai numi-o mămăligă cu cartofi, sau mămăligă cu barabule. O mămăligă tradițională preparată la ceaun, sau tuci, cu cartofi fierți de-a-cătării. O rețetă pe care o poți asorta astfel: mămăligă cu brânză, mămăligă cu friptură, cu brânză la cuptor, cu brânză și smântână, cu untură sau unt, cu cârnați, cu lapte și chiar mămăligă cu mujdei.

Print

Ingredients

  • 3-4 3-4 căni făină de porumb (mălai)

  • 1 1 litru de apă

  • 1 kg 1 cartofi

  • o linguriță de sare

Directions

  • Curățați și spălați un kilogram de cartofi, apoi tăiați-i în cubulețe.
  • Puneți cartofii într-un ceaun.
  • Adăugați peste cartofi un litru de apă rece sau suficientă pentru a-i acoperi și a lăsa un spațiu de două degete deasupra.
  • Aduceți la fierbere.
  • Adăugați o linguriță de sare grunjoasă (fără iod sau orice tip de sare disponibil), asigurându-vă că nu uitați acest pas.
  • Lăsați cartofii să fiarbă până devin moi, aproximativ 40 de minute.
  • Reduceți focul la minim.
  • Înarmându-vă cu mănuși de protecție, aduceți făina de mălai lângă dumneavoastră.
  • Optați pentru metoda tradițională sau modernă:
  • Tradițional: Adăugați mălaiul “în ploaie”, adică puțin câte puțin, amestecând constant.
  • Modern: Adăugați o cană și jumătate de mălai, amestecând pentru a verifica consistența și adăugați mai mult dacă este necesar.
  • Folosiți fie un făcăleț pentru a pisa și amesteca mămăliga cu cartofi, fie un zdrobitor de cartofi pentru o mai mare ușurință.
  • După ce amestecați bine, acoperiți mămăliga cu un capac și lăsați să stea pe foc mic timp de 5 minute.
  • După cele 5 minute, începeți să pisați mămăliga cu instrumentul ales pentru a asigura că nu rămân cocoloașe și pentru a încorpora bine cartofii.
  • Mămăliga este gata când nu se mai lipește de lingură.
  • Lăsați mămăliga să stea încă 10 minute după ultima amestecare.
  • După ce ați oprit focul, răsturnați mămăliga pe un platou.
  • Dacă preferați, puteți să o serviți cu brânză, jumări, tochitură sau ouă.
  • Tăiați mămăliga în mod tradițional cu ața, trăgând de ață și secționând felia dorită.

Related Posts

Rețetă de dietă – Mic Dejun La Cuptor cu ouă și legume – Sănătos și Delicios

iunie 16, 2025

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Rețetă Chinezească de Tăiței de Orez cu Sos Chinezesc [Sishuan]

Salate

Ridichi, Ceapă, Mărar – Salata perfectă pentru Friptură, e gata în 5 Minute

Rețete pentru Iarnă

Vinete marinate cu Usturoi – Rețetă pentru Iarnă – Vinete gustoase și savuroase

Vinetele marinate cu usturoi reprezintă, probabil, cea mai savuroasă gustare sau “murătură” ideală pentru sezonul…

Cină / Prânz

„Pizza” Tradițional Românească – Prima „Piță” – Mamă, cum e!

Îmi aduc aminte de tabăra din acel an când am savurat pentru prima dată o…

Rețete pentru Iarnă

Ghebe la borcan, pentru iarnă – Ghebe pentru tocănițe – Ghebe marinate

Atât de delicioase sunt aceste ghebe conservate pentru iarnă, încât ori de câte ori vrei…

Cină / Prânz

Peștisori crocanți la cuptor – Dacă știam cât sunt de gustoși făceam mai des

Prăjituri / Dulciuri

Tort de biscuiți – Rețete de Prăjituri, Fără Coacere

Cină / Prânz

Cea mai Simplă și Ușoară Rețetă Chinezească, Mâncare Chinezească cu Orez Creveți și Legume

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.