Dintre rețetele ce au la bază orezul, un loc de cinste îl ocupă și cel cu lapte de cocos. Această compoziție cu lapte de cocos, orez, legume și fasole roșie, te va scoate în evidență, fără îndoială.
Mâncare de Orez cu Fasole Roșie
Recipe by vkAceastă rețetă de post este irezistibilă. Un preparat pe bază de orez excepțional de savuros, iar asocierii lui cu fasolea roșie îi conferă o notă cu adevărat specială.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
250 g 250 orez, spălat bine și lăsat la înmuiat aprox. 30 de minute
1 1 ceapă mare
1/2 1/2 morcov mic/mediu
1/2 1/2 pătrunjel mic/mediu
1 1 ardei kapia
250 g 250 lapte de cocos, sau de soia, migdale, smântână de gătit dacă nu postiți
200 g 200 fasole roșie
50 ml 50 ulei de măsline
4 4 căței de usturoi
1/2 1/2 linguriță turmeric, sau după gust
1/2 1/2 linguriță piper, sau după gust
6-7 g 6-7 sare, sau după gust
3-4 3-4 crenguțe de cimbru lămâios
opțional fulgi de ardei iute, după gust
250 ml 250 apă sau câtă apă este nevoie, pentru ca orezul să fie gătit
Directions
- Clătiți orezul în mai multe ape până când apa iese limpede. Lăsați-l la înmuiat.
- Pregătiți ingredientele: tocați ceapa, pătrunjelul și ardeiul capia.
- Încălziți o cratiță (sau oală) și adăugați 50 ml de ulei de măsline.
- Adăugați 4 căței de usturoi striviți (în coajă).
- Adăugați cimbru.
- După ce uleiul s-a aromatizat, adăugați ceapa tocată.
- Adăugați sare, fulgi de ardei iute și amestecați.
- După aproximativ un minut, adăugați morcovii și pătrunjelul rădăcină tocați.
- Adăugați fasolea roșie din conservă.
- Adăugați ardeiul capia tocat, turmericul și piperul.
- Adăugați laptele de cocos și amestecați bine.
- Adăugați orezul spălat și înmuiat.
- Turnați 250 ml de apă.
- Lăsați totul să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când pentru a evita lipirea.
- Când orezul este gata, opriți focul și serviți.