Mâncare de Post cu Praz și Măsline – Tocăniță
Recipe by CristinaMâncarea de Post cu Praz și Măsline este un fel de tocaniță cu legume, bogată în praz, măsline și cartofi, un adevărat deliciu culinar.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1 kg 1 de praz
500 ml 500 suc de roșii
200 g 200 măsline negre
4 4 frunzulițe de dafin
1 1 lingură pastă de tomate (bulion de roșii)
4 4 crenguțe de cimbru lămâios
4 4 crenguțe de oregano
2 2 legături usturoi verde (8-10 fire)
1 1 ceapă mare
6 6 căței de usturoi
4 4 morcovi (aprox. 200-250 gr)
1 1 ardei Kapia mare sau ardei gras roșu
4 4 cartofi (200-250 gr)
1 1 legătură mare de pătrunjel
1 1 lingură rasă de sare sau după gust
1 1 linguriță de piper sau după gust
50 ml 50 ulei de floarea soarelui
500 ml 500 apă pentru fierberea legumelor
Directions
- Preparare legume:
- Taie ceapa în cubulețe, usturoiul felii subțiri, prazul oblic, ardeiul capia în rombulețe, iar cartofii și morcovii în cuburi.
- Toacă mărunt tulpinile de pătrunjel.
- Într-o oală, încinge uleiul și adaugă usturoiul, frunzele de dafin, cimbru, oregano și ceapa.
- Adaugă sarea și piperul, apoi prăjește până ceapa devine transparentă.
- Adaugă pasta de tomate, cartofii și morcovii, lăsând să se gătească 5 minute.
- Adaugă usturoiul verde, tulpinile de pătrunjel, ardeiul capia și măslinele, amestecând bine.
- Adaugă prazul și lasă să se înmoaie.
- Adaugă sucul de roșii și apa, apoi lasă să fiarbă la foc mic pentru 40-50 de minute.
- La final, adaugă pătrunjelul verde tocat.