Mâncărică de Năut – la fel de gustoasă precum fasolea prăjită tradițională

by Șef Paul Constantin
Vezi rețeta
Această rețetă de mâncărică de năut este o variantă vegetală delicioasă, plină de arome și texturi, perfectă pentru orice masă. Este o opțiune sănătoasă și satisfăcătoare, ce poate fi personalizată după gustul fiecăruia.
Porții 4 servings
Pregătire 30 minutes
Gătire 40 minutes
Calorii 300

Ingrediente
  

  • 720 g năut hidratat (la conservă)
  • 1 ceapă mare
  • 1 căciulie de usturoi
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • 1 morcov mare
  • 500 ml suc de roșii
  • 500 ml apă
  • 1 legătură pătrunjel
  • 50-60 ml ulei de măsline
  • 1/2 linguriță piper
  • 1 linguriță busuioc
  • 1 lingură cimbru
  • 1/2 linguriță turmeric
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • 1 linguriță sare
  • 2 frunzulițe de dafin

Preparare
 

  1. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie sau cratiță. Adăugați ceapa tocată și o linguriță de sare. Căliți până ceapa devine translucidă.
  2. Adăugați usturoiul tocat și căliți pentru încă un minut.
  3. Introduceți morcovii și căliți pentru aproximativ 5 minute.
  4. Adăugați cimbrul, boiaua de ardei dulce, turmericul și frunzele de dafin. Amestecați bine.
  5. Incorporați năutul în cratiță și amestecați pentru a se încălzi uniform.
  6. Turnați sucul de roșii peste amestecul din cratiță. Adăugați apă pentru a acoperi ingredientele și lasă să fiarbă la foc mic pentru o oră și jumătate, adăugând mai multă apă dacă este necesar.
  7. Scoateți aproximativ 300-400 grame din mâncărică și blenduiți până devine o cremă fină. Reintroduceți crema în cratiță pentru a adăuga cremozitate și lasă să fiarbă pentru încă 15-20 de minute.
  8. Ajustați gustul de sare și piper. Adăugați pătrunjelul tocat pentru prospețime și aroma.
  9. Oferiți mâncărica caldă, cu opțiunea de a adăuga iaurt grecesc amestecat cu lămâie și ulei de măsline și sumac pe deasupra pentru un plus de gust.

Reteta Video

Printeaza / Salveaza reteta ca PDF

Loading…

Related Posts

Leave a Comment

Recipe Rating




Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.