Mâncărică de Năut – la fel de gustoasă precum fasolea prăjită tradițională
Recipe by CristinaAceastă rețetă de mâncărică de năut este o variantă vegetală delicioasă, plină de arome și texturi, perfectă pentru orice masă. Este o opțiune sănătoasă și satisfăcătoare, ce poate fi personalizată după gustul fiecăruia.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
720 g 720 năut hidratat (la conservă)
1 1 ceapă mare
1 1 căciulie de usturoi
1 1 lingură de pastă de tomate
1 1 morcov mare
500 ml 500 suc de roșii
500 ml 500 apă
1 1 legătură pătrunjel
50-60 ml 50-60 ulei de măsline
1/2 1/2 linguriță piper
1 1 linguriță busuioc
1 1 lingură cimbru
1/2 1/2 linguriță turmeric
1 1 linguriță boia de ardei dulce
1 1 linguriță sare
2 2 frunzulițe de dafin
Directions
- Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie sau cratiță. Adăugați ceapa tocată și o linguriță de sare. Căliți până ceapa devine translucidă.
- Adăugați usturoiul tocat și căliți pentru încă un minut.
- Introduceți morcovii și căliți pentru aproximativ 5 minute.
- Adăugați cimbrul, boiaua de ardei dulce, turmericul și frunzele de dafin. Amestecați bine.
- Incorporați năutul în cratiță și amestecați pentru a se încălzi uniform.
- Turnați sucul de roșii peste amestecul din cratiță. Adăugați apă pentru a acoperi ingredientele și lasă să fiarbă la foc mic pentru o oră și jumătate, adăugând mai multă apă dacă este necesar.
- Scoateți aproximativ 300-400 grame din mâncărică și blenduiți până devine o cremă fină. Reintroduceți crema în cratiță pentru a adăuga cremozitate și lasă să fiarbă pentru încă 15-20 de minute.
- Ajustați gustul de sare și piper. Adăugați pătrunjelul tocat pentru prospețime și aroma.
- Oferiți mâncărica caldă, cu opțiunea de a adăuga iaurt grecesc amestecat cu lămâie și ulei de măsline și sumac pe deasupra pentru un plus de gust.