73        Vezi rețeta                                    
 Această rețetă de mâncărică de năut este o variantă vegetală delicioasă, plină de arome și texturi, perfectă pentru orice masă. Este o opțiune sănătoasă și satisfăcătoare, ce poate fi personalizată după gustul fiecăruia.
  Ingrediente
- 720 g năut hidratat (la conservă)
- 1 ceapă mare
- 1 căciulie de usturoi
- 1 lingură de pastă de tomate
- 1 morcov mare
- 500 ml suc de roșii
- 500 ml apă
- 1 legătură pătrunjel
- 50-60 ml ulei de măsline
- 1/2 linguriță piper
- 1 linguriță busuioc
- 1 lingură cimbru
- 1/2 linguriță turmeric
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- 1 linguriță sare
- 2 frunzulițe de dafin
Preparare
- Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie sau cratiță. Adăugați ceapa tocată și o linguriță de sare. Căliți până ceapa devine translucidă.
- Adăugați usturoiul tocat și căliți pentru încă un minut.
- Introduceți morcovii și căliți pentru aproximativ 5 minute.
- Adăugați cimbrul, boiaua de ardei dulce, turmericul și frunzele de dafin. Amestecați bine.
- Incorporați năutul în cratiță și amestecați pentru a se încălzi uniform.
- Turnați sucul de roșii peste amestecul din cratiță. Adăugați apă pentru a acoperi ingredientele și lasă să fiarbă la foc mic pentru o oră și jumătate, adăugând mai multă apă dacă este necesar.
- Scoateți aproximativ 300-400 grame din mâncărică și blenduiți până devine o cremă fină. Reintroduceți crema în cratiță pentru a adăuga cremozitate și lasă să fiarbă pentru încă 15-20 de minute.
- Ajustați gustul de sare și piper. Adăugați pătrunjelul tocat pentru prospețime și aroma.
- Oferiți mâncărica caldă, cu opțiunea de a adăuga iaurt grecesc amestecat cu lămâie și ulei de măsline și sumac pe deasupra pentru un plus de gust.
 
 

