• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Mâncărică de Năut – la fel de gustoasă precum fasolea prăjită tradițională
Cină / Prânz

Mâncărică de Năut – la fel de gustoasă precum fasolea prăjită tradițională

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Mâncărică de Năut - la fel de gustoasă precum fasolea prăjită tradițională

Mâncărică de Năut – la fel de gustoasă precum fasolea prăjită tradițională

Recipe by vk

Această rețetă de mâncărică de năut este o variantă vegetală delicioasă, plină de arome și texturi, perfectă pentru orice masă. Este o opțiune sănătoasă și satisfăcătoare, ce poate fi personalizată după gustul fiecăruia.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 720 g 720 năut hidratat (la conservă)

  • 1 1 ceapă mare

  • 1 1 căciulie de usturoi

  • 1 1 lingură de pastă de tomate

  • 1 1 morcov mare

  • 500 ml 500 suc de roșii

  • 500 ml 500 apă

  • 1 1 legătură pătrunjel

  • 50-60 ml 50-60 ulei de măsline

  • 1/2 1/2 linguriță piper

  • 1 1 linguriță busuioc

  • 1 1 lingură cimbru

  • 1/2 1/2 linguriță turmeric

  • 1 1 linguriță boia de ardei dulce

  • 1 1 linguriță sare

  • 2 2 frunzulițe de dafin

Directions

  • Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie sau cratiță. Adăugați ceapa tocată și o linguriță de sare. Căliți până ceapa devine translucidă.
  • Adăugați usturoiul tocat și căliți pentru încă un minut.
  • Introduceți morcovii și căliți pentru aproximativ 5 minute.
  • Adăugați cimbrul, boiaua de ardei dulce, turmericul și frunzele de dafin. Amestecați bine.
  • Incorporați năutul în cratiță și amestecați pentru a se încălzi uniform.
  • Turnați sucul de roșii peste amestecul din cratiță. Adăugați apă pentru a acoperi ingredientele și lasă să fiarbă la foc mic pentru o oră și jumătate, adăugând mai multă apă dacă este necesar.
  • Scoateți aproximativ 300-400 grame din mâncărică și blenduiți până devine o cremă fină. Reintroduceți crema în cratiță pentru a adăuga cremozitate și lasă să fiarbă pentru încă 15-20 de minute.
  • Ajustați gustul de sare și piper. Adăugați pătrunjelul tocat pentru prospețime și aroma.
  • Oferiți mâncărica caldă, cu opțiunea de a adăuga iaurt grecesc amestecat cu lămâie și ulei de măsline și sumac pe deasupra pentru un plus de gust.

Recipe Video

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Salate

Ai Urzici? Iată cum să faci cea mai sănătoasă și Gustoasă Salată de Urzici

Prăjituri / Dulciuri

Tartă însiropată cu cireșe și brânză dulce –  Dacă ai cireșe, trebuie să încerci rețeta asta

Cină / Prânz

Cele mai savuroase paste Cremoase Orzo cu pui, mazăre și praz

Cină / Prânz

PASTE cu CARNE TOCATĂ, SOS de ROȘII și BRÂNZĂ CHEDDAR [un fel de PASTE TACO]

Prăjituri / Dulciuri

Nu mă satur niciodată de ele – Rețetă ușoară de fursecuri „Limbi de pisică”

Cină / Prânz

Gulaș Unguresc de Vită cu Cartofi și Găluști | Rețeta Gulaș Unguresc Tradițională

Rețete pentru Iarnă

Gem de Mere – Cei mici adoră această rețetă – Marmeladă de Mere

Am pregătit din nou gem de mere, însă de data aceasta are un ingredient secret.…

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de varză – Și bunica ar râvni la așa ceva… Mândria postului

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.