Mâncărică Economă de Pipote și Inimi – Deliciu garantat
Recipe by Cristinaunteți gata pentru o aventură culinară? Pregătiți-vă pentru “Mâncărică Economă de Pipote și Inimi“, un fel de mâncare care îmbină savoarea cu economia, perfectă pentru zilele acelea când portofelul e mai slab, dar pofta de mâncare e mare!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1.4 kg 1.4 pipote și inimi
4 4 cepe mari
1 c 1 ăciulie usturoi
2 2 linguri pastă de tomate
500 ml 500 suc de roșii
500 ml 500 apă
1 1 ardei kapia
3 3 frunze dafin
1 1 linguriță boia dulce
1 1 linguriță piper
5 g 5 sare
120 ml 120 ulei
Directions
- Încinge 70-80 ml de ulei într-o cratiță largă. Adaugă pipotele și inimioarele, lăsându-le să se prăjească până când își lasă apa și se rumenesc bine.
- Într-o altă cratiță, călește 4 cepe tocate mărunt și o căciulie de usturoi în 50 ml de ulei.
- Adaugă sare, 2 linguri de pastă de tomate, 3 frunze de dafin, 1 linguriță de boia dulce, piper proaspăt râșnit și 500 ml de suc de roșii. Lasă sosul să fiarbă timp de 3-4 minute.
- Transferă sosul de ceapă și tomate peste pipotele și inimioarele prăjite.
- Adaugă apă suficientă pentru a acoperi carnea și lasă totul să fiarbă la foc mic până când carnea devine moale (aproximativ 1 oră și 35 de minute).
- Cu 20 de minute înainte de final, adaugă un ardei capia tocat mărunt și jumătate dintr-o legătură de pătrunjel tocat.
- Ajustează gustul de sare și piper după nevoie.
- După ce carnea este gata, oprește focul și adaugă restul de pătrunjel tocat pentru prospețime.