Nu te mai saturi de această salată cu pește și cartofi – Vedeta este MACROUL
Recipe by CristinaAceastă salată cu macrou afumat este perfectă pentru zilele de post când este dezlegare la pește sau pentru orice altă ocazie specială. Este o combinație plină de arome, cu texturi diverse și un echilibru între gustul sărat-afumat al peștelui și prospețimea legumelor. Poftă bună!
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
- Ingrediente salată de cartofi cu pește marinat:
300-400 g 300-400 macrou afumat, sau orice alt pește afumat doriți
1 kg 1 de cartofi fierți în coajă
100 g 100 morcov, feliat subțire
100-150 g 100-150 ceapă roșie
60-80 g 60-80 mazăre verde proaspătă, sau congelată
100 g 100 castraveți la oțet
1 1 ardei gras roșu
1 1 legătură pătrunjel proaspăt
1 1 legătură mărar proaspăt
4 g 4 de sare
1/2 1/2 linguriță piper
- Pentru dressing:
150 g 150 iaurt gras
1-2 1-2 linguri miere de albine
1/2 1/2 linguriță de sare
sucul de la 1-2 lămâi, după gust
1 1 lingură de muștar
30 30 -40 ml ulei de măsline
3 3 căței de usturoi
Directions
- Desfă peștele afumat pe burtă, îndepărtează pielița și alege carnea, având grijă să elimini și oasele mici.
- Taie cartofii fierți în cuburi.
- Feliază ceapa, ardeiul, castraveții și morcovul.
- Pregătește verdeața (mărarul și pătrunjelul).
- Într-un bol, amestecă iaurtul cu sucul de lămâie, usturoiul, muștarul, mierea, uleiul de măsline și sarea.
- Mixează până obții o consistență cremoasă, asemănătoare maionezei.
- Într-un castron mare, combină cartofii, ceapa, ardeiul, castraveții, morcovul și mazărea.
- Adaugă macroul afumat peste legume.
- Toarnă dressingul peste salată și amestecă bine pentru a distribui uniform ingredientele.