• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Ostropel cu carne de VIȚEL – Rețetă inedită
Cină / Prânz

Ostropel cu carne de VIȚEL – Rețetă inedită

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Ostropel cu carne de VIȚEL - Rețetă inedită

Ostropel cu carne de VIȚEL – Rețetă inedită

Recipe by vk

Această rețetă tradițională de ostropel de vită cu mămăliguță promite să fie un deliciu autentic românesc, perfect pentru orice masă în familie sau cu prietenii. Savurați cu plăcere!

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 1 kg 1 pulpă de vițel

  • 2 2 cepe mari

  • 2 2 conserve de roșii decojite în suc propriu

  • 300 ml 300 apă

  • 1 c 1 ăciulie usturoi

  • 2 2 frunze dafin

  • 1/2 1/2 linguriță piper

  • 1 1 linguriță sare

  • 60-70 ml 60-70 ulei

Directions

  • Tăiați carnea de vită în feliuțe subțiri. Încingeți uleiul într-o cratiță și rumeniți carnea pe ambele părți. Scoateți carnea și păstrați-o deoparte.
  • În același ulei, adăugați ceapa tocată și sarea, și căliți până devine translucidă. Adăugați morcovul ras și amestecați bine.
  • Încorporați orezul prealabil înmuiat și spălat, usturoiul, boia de ardei, cimbru, piperul și frunzele de dafin. Scurtați roșiile și adăugați-le în cratiță.
  • Puneți carnea înapoi în cratiță, adăugați sucul de roșii și apa necesară. Aduceți la fierbere, apoi reduceți focul și lăsați să frăgezească carnea timp de o oră.
  • Servește ostropelul de vită fierbinte, alături de mămăliguță moale și, opțional, mujdei de usturoi sau maioneză de usturoi. Decorați cu pătrunjel proaspăt.

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Rețetă Uimitoare de Pârjoluțe cu Carne și Conopidă

Rețete pentru Iarnă

Gem de Mere – Cei mici adoră această rețetă – Marmeladă de Mere

Am pregătit din nou gem de mere, însă de data aceasta are un ingredient secret.…

Sărbători de Iarnă

VIN FIERT [PERFECT AROMAT] | Vin Fiert cu Scorțișoară | Vin Fiert Rețeta

Cină / Prânz

Musaca rapidă și ușor de făcut – Încearcă și vei fi uimit de această explozie de arome

Cină / Prânz

Coaste cu mazăre și orez la cuptor – O rețetă completă, suculentă și plină de arome

Cină / Prânz

Ostropel Oltenesc de iepure – Friptură de iepure cu usturoi – Gustoasă și savuroasă

Vă voi arăta pas cu pas cum să preparați o friptură de iepure cu usturoi…

Prăjituri / Dulciuri

Cel mai delicios desert pe care l-am mâncat vreodată: Tort de morcov

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de SALATĂ [ARDELENEASCĂ] cu SLĂNINĂ și OMLETĂ sau CLISĂ și PĂPĂRADĂ

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.