Vă voi arăta pas cu pas cum să preparați o friptură de iepure cu usturoi și ceapă, într-un stil original.
Ostropel Oltenesc de iepure
Recipe by vkDragi gurmanzi, se pare că și iepurașul se împacă bine cu ostropelul. Am preparat un Ostropel Oltenesc de Iepure și rezultatul a fost excepțional.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1.5- 2 kg 1.5- 2 carne de iepure
2-3 2-3 cepe medii
1- 1.5 1- 1.5 căciuli de usturoi
200 ml 200 apă
50 ml 50 vin alb demi-sec
30 ml 30 ulei de floarea-soarelui sau grăsime de pasăre
sare și piper după gust
Directions
- Tranșarea iepurelui:
- Înlătură picioarele din spate și cele din față.
- Deschide cutia toracică și taie-o la jumătate.
- Separă gâtul.
- Taie restul în bucăți potrivite.
- Desfă căpățâna de usturoi, strivește cățeii de usturoi cu lama cuțitului și înlătură coaja.
- Jumătate de cantitate toacă-o la cuțit și cealaltă jumătate dă-o prin ustensila de mărunțit.
- Toacă ceapa mărunt.
- Încălzește uleiul într-o tigăiță cu pereții înalți.
- Pune carnea de iepure și prăjește-o pentru 5-10 minute până capătă o culoare rumenă.
- Adaugă usturoiul și ceapa.
- Adaugă sare și piper după gust.
- Redu focul la minim.
- Adaugă 200 ml de apă și 100 ml de vin alb demisec.
- Acoperă tigaia cu un capac și lasă să fiarbă la foc mic pentru cel puțin o oră, sau până când carnea este fragedă. Poți adăuga lichid suplimentar dacă este necesar.
- Oprește focul și servește alături de mămăliguță.