Ingredientele sunt simple și ușor de găsit, iar rezultatul final te va fascina. Preparată la cuptor, această pâine pufoasă și atrăgătoare va impresiona cu siguranță invitații tăi.
Pâine din 6 ingrediente
Recipe by vkAceastă pâine de post se distinge prin gustul ei deosebit. Cu numai 6 ingrediente, am creat cea mai reușită rețetă de pâine de casă.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
900 g 900 făină albă de grâu + 100 g făină pentru modelaj
520 ml 520 apă
35 g 35 ulei de măsline
10 g 10 sare
10 g 10 drojdie uscată (vezi pe ambalaj cantitatea de drojdie pentru 1 kg de făină, aceasta poate fi diferită de la o marcă la alta)
10 g 10 zahăr
Directions
- Adăugați 9 grame de sare și 9 grame de zahăr peste făină.
- Adăugați 10 grame de drojdie.
- Folosiți aproximativ 520 ml de apă.
- Amestecați făina, sarea, zahărul și drojdia cu o spatulă.
- Adăugați jumătate din cantitatea de apă menționată (260 ml).
- Malaxați aluatul cu ajutorul unui planetar pentru aproximativ 15 minute sau până când observați că aluatul se desprinde de pe marginile bolului.
- Dacă este necesar, adăugați mai multă apă pentru a obține un aluat semi-moale.
- După 1 minut și jumătate de malaxat, adăugați 35 ml de ulei de măsline extra virgin și continuați malaxarea pentru încă 1 minut.
- Adăugați restul făinii și apei și continuați să malaxați până când aluatul este bine îmbinat.
- Scoateți aluatul din bol și puneți-l pe un blat de lucru presărat cu făină.
- Împărțiți aluatul în două părți egale. Una dintre părți va fi folosită pentru a forma 6 biluțe mici.
- Întindeți fiecare biluță în șnururi de aproximativ 60 cm lungime.
- Împletiți șnururile, așezându-le în formă de cruce și continuând împletirea până când obțineți tiparul dorit.
- Puneți împletitura într-o tavă.
- Acoperiți pâinea cu folie sau cu un prosop curat și lăsați-o să crească pentru aproximativ 30 de minute sau până și-a dublat volumul.
- Preîncălziți cuptorul la 190°C.
- Coaceți pâinea timp de 50-60 de minute sau până când este aurie și are un sunet gol atunci când este bătută pe partea de jos.
- După ce pâinea este gata, lăsați-o să se răcească puțin înainte de a o servi.
Notes
- Rețeta este pentru o pâine cu un design împletit special, așa că dacă vă doriți să reproduceți aceeași estetică, va trebui să urmați cu atenție instrucțiunile de împletire din video.